вівторок, 14 червня 2011 17:42

У Європі заговорили про санкції проти України

У Європі заговорили про санкції проти України

Європейські країни можуть застосувати санкції проти України за порушення міжнародного права.

Таку думку висловила член Європарламенту від Чехії Зузана Ройтова, повідомляє прес-служба громадської організації "Українська європейська перспектива" з посиланням на газету чеського парламенту "Parlamentn? listy.cz".

На її думку методи розслідування діяльності екс-прем'єра Тимошенко "з минулого століття".

"Методи, якими ведеться розслідування неначе якихось порушень закону проти колишнього українського прем'єра та інших політиків, робить цілком недостовірними українське право, поліцію й сучасну владу. Ці методи переслідувань були в арсеналі тоталітарного комуністичного режиму в минулому столітті", – наголосила Ройтова.

"Якщо в Україні ситуація не зміниться, потрібно зважити застосування санкцій за порушення міжнародного права", – закликала вона.

Ройтова також закликала країни-члени ЄС, до того, щоб вони брали приклад з Чехії і надавали притуло українським  політичним діячам, що переслідуються.

Організація "Українська Європейська перспектива" заснована колишнім міністром економіки України Богданом Данилишиним, який отримав політичний притулок у Чехії після порушення кримінальної справи в Україні.

Напередодні Європарламент ухвалив жорстку резолюцію з українського питання. Євродепутати розкритикували правосуддя в Україні. Крім того, у документі міститься заклик звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко під підписку про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «У Європі заговорили про санкції проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути