середа, 15 червня 2016 09:38

У Європі заговорили про санкції проти соратника Порошенка

У Європі заговорили про санкції проти соратника Порошенка
Ігор Кононенко/day.kyiv.ua

У Великобританії та США обговорюють питання міжнародних санкцій щодо заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Про це повідомив народний депутат Сергій Лещенко, пише "112 Україна".

"Я висловлюю стурбованість за можливість Кононенка в майбутньому вільно подорожувати по світу і розпоряджатися своїми грошима. Тому що питання міжнародних санкцій щодо нього – вже не жарт, а серйозно обговорюється в європейських столицях. Я особисто це питання обговорював у Лондоні минулого тижня з представниками однієї з урядових організацій, національного урядового органу Великобританії.

Така ж позиція у американців – ввести санкції або арешт рахунків, або візові обмеження, чи обмеження на грошові перекази щодо найбільш одіозних представників нинішньої влади, які причетні до того, що корупція в Україні процвітає, а люди, які повинні були понести покарання, його не отримали. Прізвище Кононенка разом з Грановським згадується найчастіше в цих розмовах. Йому краще за себе переживати", - заявив Лещенко.

У свою чергу, Ігор Кононенко прокоментував дану заяву: "На жаль, шаленство Сергія загострюється. Міжнародні санкції - це правова норма, яка застосовується до порушників. Я нічого не порушував, на мою адресу не висунуто звинувачень у жодній країні світу. Заяви, що лунають - банальний популізм, з метою самопіару на конфлікті. За одним винятком, якщо зазвичай лякають масовими протестами, то цього разу спецслужбами Великобританії та Державним департаментом США. Як це можна коментувати? Мабуть, у нього є таке право, не розумію тільки, як це узгоджується зі статусом народного депутата і українським законодавством".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лещенко закликав оприлюднити шокуючі імена і цифри із чорної бухгалтерії ПР

Раніше заступник глави фракції БПП Ігор Кононенко сказав, що хвилюється за здоров'я депутата БПП Сергія Лещенка у зв'язку із його заявами. Лещенко стверджував, що Кононенко допоміг соратнику Віктора Януковича Юрію Іванющенку зникнути зі списків міжнародного розшуку.

Зараз ви читаєте новину «У Європі заговорили про санкції проти соратника Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути