понеділок, 03 грудня 2012 10:49

У Дрогобичі ще рік тому "розкусили" афериста, який обдурив Каськіва

У Дрогобичі ще рік тому "розкусили" афериста, який обдурив Каськіва
Фото: pohlyad.com

Понад рік тому у Дрогобичі з почестями зустрічали Джорді Сарда, котрий днями поставив свій підпис під урядовою угоду від імені іспанської компанії. У Дрогобичі ж він підписав протокол про наміри. Згідно із документом, через два роки з моменту підписання у місті мав постати надсучасний сміттєпереробний завод. Минув рік – ні Сарда, ні заводу.

Про це повідомляє львівське онлайн-видання "Новий погляд" з посиланням на мера Дрогобича Олексія Радзієвського.

Десь понад рік тому до Дрогобича приїхав Джорді Сарда Бонвеі, який представляв компанію "Ера-Україна". Іспанець керівництву міста запропонував проект з будівництва надсучасного сміттєпереробного підприємства. До речі, представляв Сарда особисто тодішній голова ЛОДА Михайло Цимбалюк. Вартість спорудження заводу без проектної документації оцінили у 10 мільйонів євро. Термін будівництва – півтора року від часу виготовлення документації та наявності всіх погоджень. Про подію повідомляли у сі офіційні засоби інформації як Дрогобича, так і Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каськів "владнав" конфлікт з іспанцями: LNG-терміналу в Україні вони бажають успіхів

"Щось мене тоді насторожило і я запропонував підписати не угоду, а протокол намірів, тому що сама по собі ідея цілком нормальна. Будівництво сміттєпереробного заводу – це надзвичайно актуально. Але я запропонував підписати протокол намірів і лише це. Відповідно, вирішив з'ясувати, що із себе уявляють ці хлопці. І коли почав шукати (а зараз завдяки сучасним комунікаційним засобам, це дуже легко робиться), почала з'являтися підозріла інформація. Зрозумів, що мені це не дуже подобається. І на тому наші контакти були завершені. А тут раптом бачу по телебаченню, той самий Джорді підписує у присутності поважних людей урядову угоду. Ого-го думаю, круто. Ось і самі бачите, яким скандалом це завершилося", – сказав Радзієвський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Там де газ – там великі гроші і великі корупційні ризики - експерт про LNG-термінал

Нагадаємо, у понеділок повідомлялося, що українська сторона підписала контракт з Джорді Сарда Бонвеі, який нібито представляв іспанську кампанію Gas Natural щодо інвестицій у LNG-термінал в Україні.

Проте вже в середу в іспанській компанії спростували підписання контрактів щодо інвестицій у LNG-термінал в Україні. Крім того, там заявили, що Джорді Сарда Бонвеі не знають, і він взагалі навіть не є їхнім працівником.

Зараз ви читаєте новину «У Дрогобичі ще рік тому "розкусили" афериста, який обдурив Каськіва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути