понеділок, 29 жовтня 2012 09:03

У CIS-EMO відзначають незначні порушення в роботі комісій

У CIS-EMO відзначають незначні порушення в роботі комісій
Фото: news.liga.net

Спостерігачі CIS-EMO відзначають, що підсумкова робота виборчих комісій на виборах у Верховну Раду не супроводжувалася фальсифікаціями і підтасовками, а виявлені порушення не носять системного характеру.

Про це сказав член місії CIS-EMO Дмитро Єфімов на прес-конференції.

"Всього було зафіксовано близько 400 порушень, що не мають серйозний вплив на волевиявлення виборців", - зазначив експерт.

"У нас вийшло, що 71% порушень пов'язаний з діяльністю самих виборчих комісій. Дуже велике число комісій виявилися не підготовленими до виборів. 19% порушень відносяться до діяльності кандидатів-мажоритарників", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" лякає вуличними протестами в разі фальсифікацій результатів виборів

Єфімов зазначив, що спостерігачі фіксували великі проблеми з виборчими списками, в яких часто не викреслювали вибулих або померлих виборців, а також не вносили виборців, які тільки що отримали право голосувати.

"Списки виборців - це слабке місце", - сказав він. Представник місії зазначив, що члени виборчих комісій мають низьку юридичну підготовку і тому допускають помилки і порушення закону в своїй роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС помітив на виборах багато порушень

"Приємно те, що підсумкова робота комісій не супроводжувалася масовими фальсифікаціями і підтасовками", - підкреслив Єфімов. "Що стосується задіяння адміністративного ресурсу для формулювання результатів голосування - таких фактів практично не було", - сказав спостерігач.

Він також повідомив, що місія зафіксувала всього 5 випадків підкупу виборців, які також не мали системного характеру. "Наша місія зафіксувала всього 22 порушення по партіях. Партія регіонів допустила 9 порушень, Об'єднана опозиція" Батьківщина "- 4, партія" УДАР "- 6, Компартія - 0, ВО" Свобода "- 3", - повідомив він.

Зараз ви читаєте новину «У CIS-EMO відзначають незначні порушення в роботі комісій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути