середа, 25 травня 2011 10:30

У Черкасах мітинг за відставку губернатора закінчився бійкою
9

Фото: ФОТО: В'ячеслав РОМОДАН

У вівторок увечері об'єднана опозиція провела мітинг на Театральній площі Черкас.

Опозиціонери зібрали у шахтарську каску 37 грн. 53 коп. на квиток голові Черкаської облдержадміністрації Сергію Тулубу, щоб він поїхав додому на Донеччину. Гроші поклали перед дверима облдержадміністрації.

Опозиціонери скандували "Геть Тулуба!" та "Чемодан-вокзал-Донецьк!".

Учасники мітингу пройшли колоною від Театральної площі до Соборної, зайшли на клумбу і посапали та покропили опозиційну картоплю, висаджену там у квітні.

Захід уже закінчився і люди почали розходитися. На перехресті біля майдану, де відбувався захід, одного з учасників збили з ніг. Між опозиціонерами та невідомими у цивільному зав'язалася бійка. Одному хлопцеві вдягли наручники.

"Я неповнолітній, не маєте права", - вигукнув він.

До гурту підбігли депутати черкаської міської ради Микола Булатецький та Валерій Воротник. Вони почали відбивати хлопця у правоохоронців. Зав'язалася бійка, до якої почали долучатися учасники мітингу. Булатецькому у бійці зламали окуляри.

"Цей хлопчина був одного віку із моїм сином, я не міг не втрутитися", - пояснював згодом Воротник.

Троє молодих людей, які спровокували бійку, втекли з місця події.

"Думаю, що це була провокація з боку влади. Припускаю, що коли ми підійшли до облдержадміністрації, вигукували "Геть Тулуба!" і намагалися передати губернатору каску з зібраними людьми грошима на білет в Донецьк, то з будівлі від когось поступила вказівка зробити таку провокацію", – розповів Gazeta.ua координатор обласної опозиції Леонід Даценко.

Цього дня з 17 до 19 години у Черкасах відбувався мітинг об'єднаної опозиції з вимогою відставки губернатора Сергія Тулуба. У заході взяло участь біля 300 чоловік. Правоохоронців, які спостерігали за дійством було близько сотні.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах мітинг за відставку губернатора закінчився бійкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути