понеділок, 25 червня 2012 20:32

У БЮТі припускають, що Партія регіонів тиснула на мера Запоріжжя

У БЮТі припускають, що Партія регіонів тиснула на мера Запоріжжя
Андрій Сенченко вважає непорядним вчинок мера Запоріжжя Олександра Сіна. Фото: gazeta.ua

"Бютівець" Андрій Сенченко вважає непорядним вчинок мера Запоріжжя Олександра Сіна, який став головою Запорізької міської організації Партії регіонів. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Він просто легалізувався, які ті "тушки", які зрадили своїх виборців та перейшли в нові утворення у парламенті. Порядна людина мала б подати у відставку", - зазначив депутат.

За його словами, якщо виборці будуть реагувати на подібні дії, то вони відбуватимуться значно рідше.

"Якщо з'явиться ефективний закон про відкликання депутатів, мерів та інших виборних чиновників, подібна поведінка буде виключенням з правил. Але такий документ може бути прийнятий лише під тиском громадськості. На жаль, чиновники та депутати не зацікавлені, аби зв'язувати себе моральними зобов'язаннями перед суспільством", - пояснив Сенченко.

В свою чергу депутат із фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль зазначив, що не існує рецепту, як унеможливити попадання до партії людей-перебіжчиків.

"Не існує такого пристрою, який би вимірював рівень порядності людини. Тому потрібно обирати політиків. Коли людина з іменем, вона про нього дбає. Бо якщо один раз зрадив, то тебе більше нікуди не беруть. У Сіна треба запитати, чи чесно він вчинив. Напередодні парламентських виборів є показовим той факт, що людина, яка була обрана мером міста, може змінити свою позицію. Хоча я думаю, що на міського голову був серйозний тиск з боку Партії регіонів. Всяке буває. Що ж тут зробиш?!", - наголосив він.

"Виборці мають для себе зрозуміти, що краще: мати владу, яка ламає людей чи тих, хто може зламатися. Найслабшою системою влади в світі є демократія. Але у нас чомусь ніхто не від'їжджає у Північну Корею. Тому іншої форми, аніж вибори, немає. Повинен проходити природній відбір. Іншого виходу не існує", - додав політик.

Нагадаємо, Олександр Сін переміг на виборах мера Запоріжжя 31 жовтня 2010 року, а в грудні вступив на посаду і вийшов з міської організації партії "Батьківщина", яку очолив напередодні виборів.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі припускають, що Партія регіонів тиснула на мера Запоріжжя ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути