неділя, 18 грудня 2011 15:44

У Броварах "регіонал" приватизував парк: люди виступили з протестом
17

Фото: Фото: Марія Придьма

Сьогодні, 18 грудня, у місті Бровари Київської області пройшла акція проти незаконної вирубки дерев у центральному парку "Перемога". Близько 120 броварчан прийшли, щоб захистити парк, частину якого незаконно приватизує керівник Партії регіонів у Броварах Сергій Федоренко.

За словами організаторів, рішенням Броварської міськради чимала частина парку нещодавно була віддана в оренду ПП "Феско" - підприємству керівника Партії регіонів у Броварах, депутата міської ради Сергія Федоренка.

"На цій ділянці ростуть 15 дерев - молодих та старших. Але щоб землю відібрати у броварчан було легше, комунальне підприємство "Служба замовника" сфальсифікувало документи. Згідно їхніх офіційних висновків жодне дерево там не росте. Проте насправді вони є - клени, берези, верби!", - розповів Gazeta.ua Андрій Качор, один з організаторів акції.

Качор зазначив, що таких схем привласнення майна громади ще не використовували в Україні.

"Це суто броварське ноу-хау. Влада фабрикує документи, ніби на цій ділянці ніякі дерева не ростуть. А дерева ростуть! І оскільки по документах їх немає, то скоро дерева мали зрубати", - каже активіст.

Громадська організація "Прозоре суспільство", яка ініціювала захист парку "Перемога", провела екскурсію до "неіснуючих" дерев. Близько 120 мешканців Броварів прийшли і засвідчили, що дерева є. Також на кожне дерево прикріпили фотографії тих депутатів, які голосували за приватизацію парку. За це рішення голосували депутати від Партії регіонів, "УДАРу", "Фронту Змін".

Учасники акції вирішили прийти на засідання сесії міської ради 29 грудня, де будуть приймати рішення про виділення землі підприємству Федоренка, і передадуть міському голові Ігорю Сапожку звернення громадян.

Зараз ви читаєте новину «У Броварах "регіонал" приватизував парк: люди виступили з протестом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути