середа, 11 травня 2016 02:11

У БПП заговорили про створення слідчої комісії через офшорний скандал

У БПП заговорили про створення слідчої комісії через офшорний скандал
Фото: espreso.tv

Народний депутат від БПП Мустафа Найєм виступив за створення тимчасової слідчої комісії з розслідування скандалу з офшорами українських чиновників. Про це він сказав в ефірі "112" каналу.

"Якщо виникає тема розслідувань корупційних схем, їх треба робити (розслідувати, - ред.). І це відповідальність народних депутатів. У тому, що цим зараз займається пан Ляшко і Тимошенко - це пряма вина Петра Порошенка. Бо, коли виник цей скандал, була пропозиція: пане Петро Олексійович, ви дійсно не порушили закон, немає криміналу, що вам заважає ініціювати розслідування за всіма іншими прізвищами? Зараз їх понад 200. У чому проблема створити комісію, куди пропорційно увійдуть депутати всіх фракцій, зокрема, нашої, і будуть розслідувати?", - сказав Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний люстратор України визнала, що працювала на офшори

Нагадаємо, у вівторок фракції "Батьківщина" і Радикальна партія зажадали від парламенту створення слідчої комісії для розслідування офшорного скандалу. "Радикали" навіть заблокували парламентську трибуну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістське розслідування: Порошенко причетний до офшору, що торгує із Газпромом

Як відомо, Міжнародний консорціум журналістських розслідувань відкрив доступ до бази даних, яка грунтується на так званих "панамських документах". Інформація була опублікована 9 травня, о 21:00 за Києвом. Оновлена ​​база даних містить більш ніж 200 тисяч офшорних компаній, зареєстрованих через Mossack Fonseca. За даними консорціуму журналістських розслідувань, 643 українських громадянина володіють 469 офшорними компаніями.

Зараз ви читаєте новину «У БПП заговорили про створення слідчої комісії через офшорний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути