понеділок, 10 червня 2013 11:11

У "Батьківщини" немає вибору, окрім як підтримати Яценюка - експерт

У "Батьківщини" немає вибору, окрім як підтримати Яценюка - експерт
Михайло Погребинський не виключає, що після з'їзду позиції Яценюка посиляться. Фото: www.poltava.pl.ua

Більшість партії "Батьківщина" підтримає Арсенія Яценюка, бо у них немає вибору.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Михайло Погребинський, коментуючи конфлікти всередині фракції "Батьківщина" та з'їзд партії, який має відбутися цього тижня.

"Там (всередині "Батьківщини" - ред.) дійсно ідуть складні процеси. Однак, схоже на те, що все ж таки більшість, оскільки у них немає заміни, буде збиратися навколо Яценюка і він таки отримає посаду (голови Політради партії - ред.). Тому, думаю, якихось радикальних змін не буде. Саме тому, що замовляти музику там будуть ті самі люди, що і зараз", - пояснив політолог.

Він додав: "Попри всю критику, всі ці листи (від частини депутатів до Юлії Тимошекно. - ред) і так далі, більшість у партії все ж таки за Яценюком. І мені здається, він в результаті тільки закріпить свої позиції. А інші просто будуть вимушені із ним рахуватися, і все. Іншого варіанту я не бачу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов нарахував у "Батьківщині" 25 нових "тушок"

Погребинський зауважив, що скоріше за все, лист який нібито написали частина депутатів до Тимошенко, дійсно існує, однак це позиція меншості фракції, тому навряд чи це вплине на перебіг подій.

Крім того, експерт нагадав, що останнім часом у поглядах на те, що робити далі, між самою Тимошенко та фракцією є багато розбіжностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" появу "тушок" пояснили своєю великою опозиційністю

"Варто хоча б врахувати те, що Тимошенко пропонувала відмовитися від акції ("Вставай, Україна!"), але у фракції це проігнорували. Вплив її зменшується і я не думаю, що є перспективи відновлення її впливу. Всі ці ідеї щодо створення якоїсь фракції "За Юлію Тимошенко", - все це не виглядає серйозно. Я не думаю, що за цим є перспектива. Якщо немає людини в реальній політиці, дуже важко сподіватися на те, що вона зможе керувати процесом з-за грат", - підкреслив Погребинський.

Він зауважив, що частина депутатів, які зараз висловлюють своє незадоволення Яценюком, будуть змушені змиритися із ситуацією , бо у них "немає варіантів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк як кандидат у президенти розмивається, що на руку УДАРу - експерт

"Можливо, буде створено іншу фракцію. В принципі, це нормальна ситуація, коли є внутрішня відмінність певних груп у партії. Тому, думаю, ця відмінність залишиться, і незадоволення Яценюком теж залишиться. Та оскільки іншого лідера немає, то що їм робити? Це безвихідь і з цим нічого не поробиш", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщини" немає вибору, окрім як підтримати Яценюка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути