Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 15:59

У Азарова знайшли гроші для нових в'язниць

У Азарова знайшли гроші для нових в'язниць

Протягом 2012 -2014 років в межах видатків на утримання Державної кримінально-виконавчої служби будуть виділені кошти для введення в експлуатацію законсервованих будівель та будівництво нових закладів утримання для засуджених.

Як повідомила прес-служба Міністерства юстиції України, відповідний проект змін до Кримінально-виконавчого кодексу щодо забезпечення прав засуджених осіб в установах виконання покарань було затверджено сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нас є сім'ї, які жодної соціальної допомоги не потребують - Азаров

Міністр юстиції Олександр Лавринович відзначив, що станом на сьогодні для розміщення засуджених у виправних колоніях необхідно облаштувати додатково 33 тис. місць. Це потребує витрат у сумі понад 1152,6 млн. гривень.

Досі, за словами міністра, у зв'язку з обмеженим фінансуванням, держава була не спроможна забезпечити норми жилої площі на одного засудженого – не менше як чотири квадратних метра.

Проектом закону пропонується поступово забезпечити на практиці зазначену норму жилої площі до 2015 року. Зокрема, протягом 2012-2014 років поступово, в межах видатків на утримання Державної кримінально-виконавчої служби, вводити в експлуатацію раніше недобудовані та законсервовані будівлі, а також здійснити будівництво нових гуртожитків для засуджених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров знайшов чорнобильця, який отримує 5,5 тисяч, і все одно протестує

Реалізація цього закону, за словами Лавриновича, дозволить здійснити заходи щодо створення додаткових місць тримання засуджених в установах виконання покарань та поліпшити умови їх тримання.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова знайшли гроші для нових в'язниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути