пʼятниця, 30 вересня 2011 12:54

У Януковича розповіли, що Баррозу та Ромпей позитивно оцінили шанси України

У Януковича розповіли, що Баррозу та Ромпей позитивно оцінили шанси України

У Варшаві відбулася зустріч президента України Віктора Януковича з головою Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу та головою Ради Євросоюзу Херманом Ван Ромпеєм.

Зустріч пройшла в будівлі Канцелярії голови Ради Міністрів Польщі, де сьогодні відбудуться пленарні сесії саміту "Східне партнерство", повідомляє прес-служба президента.

Під час зустрічі з Януковичем, голова Ради ЄС позитивно оцінив євроінтеграційні прагнення України. Він, зокрема, повідомив, що в Євросоюзі чекають на саміт Україна-ЄС, який має відбутися в грудні.

За словами Германа Ван Ромпея, до цього часу необхідно завершити роботу над двосторонніми документами, щоб вивести взаємини України і ЄС на новий рівень. У цьому контексті голова Ради ЄС також наголосив на необхідності подальшого впровадження реформ в Україні.

У свою чергу, голова Єврокомісії також заявив про свою підтримку курсу України на євроінтеграцію. Він підкреслив, що Україна має можливість стати першою країною Східного партнерства, яка підпише Угоду про асоціацію.

Повідомляється, що під час зустрічі обговорювалися питання підготовки до підписання Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, Угоди про асоціацію та План дій щодо лібералізації візового режиму Євросоюзом для України, а також сучасні виклики, перед якими стоїть Україна.

Лідери ЄС і президент України домовилися зустрітися в Брюсселі у жовтні цього року.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича розповіли, що Баррозу та Ромпей позитивно оцінили шанси України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути