неділя, 03 липня 2011 13:15

У Януковича готові підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом до кінця року

У Януковича готові підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом до кінця року

Україна має чітку політичну волю завершити переговорний процес з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію до кінця нинішнього року.

Про це повідомила прес-служба президента України з посиланням на заяву радника Віктора Януковича - керівника Головного управління адміністрації президента з питань міжнародних відносин Андрія Гончарука, зроблену ним під час телемосту між Києвом, Варшавою та Москвою, який організував польський канал Public Television News Channel (TVP INFO).

Він підкреслив, що Київ задоволений перебігом переговорів з ЄС щодо укладення Угоди про асоціацію.

Радник президента високо оцінив можливості, надані Україні з боку ЄС в рамках програми "Східне партнерство". Він зазначив, що цей формат співробітництва має сприяти реалізації прагнення України стати членом Євросоюзу.

Крім того, Гончарук висловив сподівання на підтримку головуючої в Раді ЄС Польщі в питанні збільшення коштів, передбачених у бюджеті ЄС на потреби "Східного партнерства" на 2014-2020 роки.

Нагадаємо, новопризначений посол Польщі в Україну Хенрік Литвин вважає,що підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом технічно можливо не раніше другої половини 2012 року.

"Текст документа потрібно перевести на 22 мови, потім він повинен бути перевірений в столицях країн-членів ЄС. Все це вимагає часу, тому підписання договору про асоціацію технічно можливо не раніше другої половини 2012 року", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича готові підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути