пʼятниця, 04 січня 2013 10:21

У 2013 влада буде здаватися у Митний союз. На цьому тлі в Україні і можуть розгорнутися повстання — Корчинський

У 2013 влада буде здаватися у Митний союз. На цьому тлі в Україні і можуть розгорнутися повстання — Корчинський
Дмитро Корчинський: олігархи крастимуть в українців більше через введення екзотичних податків. Фото: novynar.com.ua

Лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський сподівається, що 2013 рік стане нещасливим для влади.

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua, відповідаючи на питання, що чекає Україну у новому 2013 році.

"Україну чекає безгрошів'я. Навіть якщо вдасться уламати на якийсь кредит МВФ, це не вирішить проблем, бо грошей мало, а зараз їх буде ще менше. Ми уже бачимо, що публіка заощаджує на подарунках і на відпочинку, та й взагалі на всіх речах — українці стали менше витрачати. Усе це відбуватиметься на фоні світової кризи, однак у нас це буде значно гірше через відсутність економічної політики. Через це, влада буде змушена грабувати населення ще більше через введення нових екзотичних податків", - припускає Корчинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович отримує задоволення від балансування між Митним союзом і Європою

Відповідаючи на питання про те, чи можливе в Україні наростання протестних настроїв, політик зазначив: "Збурення можливі завжди. Але треба розуміти, що люди повстають не від голоду, а від обурення. Якщо публіка по-справжньому обуриться і вважатиме щось несправедливим, тоді вона повстане. Такі речі неможливо спрогнозувати ніколи в принципі. Люди можуть терпіти і сто років, а можуть прямо завтра піднятися".

"Якщо це відбудеться, то людей будуть бити гумовими кийками, - додав він. - Бо для влади найкращий варіант — залякування. На цьому можна деякий час протриматися. Якщо влада й піде на якісь поступки, грошей більше не буде. До всього іншого, треба завершити велику приватизацію. В 2013 році має бути приватизована "желєзка" і те, що там ще залишилося недоприватизоване".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через півроку гривня може впасти - експерт

Корчинський також припустив, що в 2013 фінансові труднощі матимуть і найбагатші українці.

"Олігархи теж матимуть труднощі у зв'язку з тим, що українська продукція стає на тлі загальноекономічної кризи неліквідною. Метал коштує дешево, хімії споживають менше у світі. Крім того, будуть здаватися Митному союзу — це неуникнене. Можливо, якраз на тлі цього і можуть розгорнутися повстання в Україні. Сама по собі цифра, 2013 рік, добра, будемо сподіватися, що він буде нещасливий для влади", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «У 2013 влада буде здаватися у Митний союз. На цьому тлі в Україні і можуть розгорнутися повстання — Корчинський ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

549

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути