четвер, 19 липня 2012 12:02

Тюремники брешуть і порушують закон, не даючи Тимошенко подзвонити - прес-служба

Тюремники брешуть і порушують закон, не даючи Тимошенко подзвонити - прес-служба
Фото: Facebook Віталія Портнікова.

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко позбавлена ??можливості говорити по телефону з кінця минулого року, коли її перевели в Качанівську колонію, стверджує прес-служба партії "Батьківщина".

"За наказом Банкової (на цій вулиці знаходиться адміністрація президента Україна - ред.) з 30 грудня минулого року - з моменту незаконного переведення Юлії Тимошенко в Качанівську колонію - пенітенціарна служба позбавила лідера опозиції права на телефонні дзвінки та телефонні розмови. Юлія Тимошенко - єдина в країні людина в неволі, яка за вказівкою режиму Януковича не має права говорити по телефону", - сказано в заяві прес-служби" Батьківщини", поширеному в четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У молодої "регіоналки", що начебто розлила зеленку на Власенка, нервовий зрив

У зв'язку з цим партія знову вимагає від президента України Віктора Януковича припинити порушення прав лідера опозиції Тимошенко.

"Згідно ч. 5 ст. 110 Кримінально-виконавчого кодексу будь-яка людина, яка позбавлена ??волі, має право на телефонні розмови без обмежень їх кількості під контролем адміністрації. Пенітенціарна служба повинна забезпечувати право будь-якої людини, яка позбавлена ??волі, на телефонні розмови незалежно від того, де людина перебуває - в лікувальному закладі або тимчасово за гратами", - підкреслюється в повідомленні.

У прес-службі "Батьківщини" також порадили пенітенціарній службі "негайно забезпечити виконання прав лідера опозиції, припинити порушувати законодавство і прочитати 110-ю статтю Кримінально-виконавчого кодексу, в 5-й частини якої говориться:" Стаття 110. Побачення засуджених до позбавлення волі з родичами, адвокатами та іншими особами. Телефонні розмови. Ч. 5. Засудженим надається право на телефонні розмови без обмеження їх кількості під контролем адміністрації. Телефонні розмови оплачуються з особистих коштів засуджених".

"Для владних брехунів, які говорять, що біля палати Тимошенко немає телефонного зв'язку, повідомляємо, що на дев'ятому поверсі - навпроти палати, де знаходиться лідер опозиції, - є телефонний апарат, а на восьмому поверсі таксофон", - додали в прес-службі "Батьківщини ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко у лікарні качає прес та піднімає штангу - ЗМІ

Як повідомлялося, 18 липня прес-служба Державної пенітенціарної служби поінформувала про те, що Тимошенко вимагала від керівництва Качанівської колонії право на телефонну розмову. Отримавши відмову, вона написала заяву із загрозою вибити вікно в палаті харківської лікарні.

Згідно з повідомленням пенітенціарної служби, в середу екс-прем'єр звернулася до керівництва колонії з вимогою надати їй право на телефонну розмову. Співробітники пенітенціарної служби роз'яснили Тимошенко, що відповідно до чинного законодавства, вона має таке право і зможе ним скористатися в спеціальному приміщенні виправної установи зі стаціонарного таксофона, як це передбачено нормативними документами та інструкціями пенітенціарної системи України. Крім того, екс-прем'єру роз'яснили, що працівники пенітенціарної служби не мають права надавати свої мобільні телефони укладеними для приватних розмов.

"Однак Тимошенко в письмовій формі повідомила керівництву колонії про наміри вибити вікно в своїй лікарняній палаті, щоб, за її словами," спілкуватися з тим, з ким вважаю за потрібне, за телефонами своїх прихильників під вікнами моєї лікарняної палати ", - повідомляє прес-служба.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники брешуть і порушують закон, не даючи Тимошенко подзвонити - прес-служба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути