понеділок, 23 вересня 2013 08:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремники кажуть, що готові етапувати Тимошенко до суду

Тюремники кажуть, що готові етапувати Тимошенко до суду
Фото: zaxid.net

Державна пенітенціарна служба України готова забезпечити етапування колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко до суду, у разі її згоди.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Напередодні засуджена Юлія Тимошенко, у передбачені законом строки, як завжди, була ознайомлена із викликом до Київського районного суду м. Харкова для участі у судовому засідання 23 вересня п.р. У зв'язку з тим, що нещодавно вона публічно зазначила про те, що начебто пенітенціарна служба умисно не доставляє її до суду, що звичайно є відвертою неправдою, керівництвом колонії подано усі відповідні документи для забезпечення етапування конвоювання засудженої особи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 23 вересня о 9:00 відбудеться судове засідання Київського районного суду міста Харкова щодо справи ЄЕСУ.

Водночас, в прес-службі "Батьківщини" нагадали, що "так звана "справа ЄЕСУ" у 2005 році отримала правову оцінку відповідних органів та була закрита Верховним судом України через відсутність у діях Юлії Тимошенко складу злочину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не хоче випускати Тимошенко

"Європейський суд з прав людини вже зацікавився тим фактом, що в Харкові розглядається справа, яка вже давно закрита ВСУ. Парламентська асамблея Ради Європи на червневій сесії затвердила звіт спеціального доповідача ПАРЄ Пітера Омцигта, у якому Юлія Тимошенко називається політичним в'язнем. У п. 64  звіту є оцінка харківського процесу: українська влада продовжила кримінальне переслідування Юлії Тимошенко, коли зрозуміла, що обвинувачення по "газовій справі" виявилося неспроможним", - резюмували в "Батьківщині".

Зараз ви читаєте новину «Тюремники кажуть, що готові етапувати Тимошенко до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути