вівторок, 04 жовтня 2011 12:34

Тягнибок планує прорватись до наступної Ради із півсотнею націоналістів

Тягнибок планує прорватись до наступної Ради із півсотнею націоналістів

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок розраховує створити у Верховній Раді наступного скликання націоналістичну фракцію, до складу якої увійдуть, як мінімум, 50 народних обранців.

Про це політик заявив у коментарі Gazeta.ua.

Зокрема, Тягнибок наголосив, що керівництво ВО "Свобода" виставило на обговорення своєму партійному середовищу стратегічний план дій організації.

"Десь у листопаді або грудні на черговому з'їзді партії ми ухвалимо нашу нову стратегію", - зазначив націоналіст.

За його словами, стратегія "Свободи" передбачатиме насамперед здобуття через рік "першої в історії України націоналістичній фракції у Верховній Раді".

"Також це боротьба у парламенті за посаду голови Верховної Ради. Пізніше - це участь у президентській кампанії і у подальшому створення великої фракції у Верховній Раді 2017 року, яка зможе впливати на політику у державі", - розповів Тягнибок.

"Чим більше нас пройде, тим краще. Хоча дуже важко говорити (про чергові вибори - ред.), оскільки ми не знаємо ще закону. Щойно будуть хоч приблизно відомі правила гри, тоді ми вже зможемо щось планувати. Думаю, на депутатів 50 ми можемо розраховувати", - уточнив націоналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок обіцяє удосконалений марш УПА у Києві

Разом з тим, Тягнибок зізнався, що з нього "поганий передбачувальник".

"Коли два роки тому у нас відбувалась конференція Тернопільської обласної організації, і ми висували кандидатів до Тернопільської облради, я тоді після зборів залишив перших 40 кандидатів і сказав, що вони є майбутні депутати. Але в результаті я помилився, бо ми отримали на Тернопіллі не 40, а 50 депутатів. Дай Боже, щоб я і зараз так "помилявся", - сказав партієць.

Крім того, він додав, що не залишаться поза увагою "Свободи" і наступні місцеві вибори. На них, за прогнозом лідера партії, решта західних областей, окрім галицьких, і центральні регіони України повинні показати результат, який "Свобода" зараз має у Галичині, а на Сході України - результат, який націоналісти зараз мають у Центрі української держави.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок планує прорватись до наступної Ради із півсотнею націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

190

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути