пʼятниця, 28 листопада 2014 16:25

Туск назвав Росію "стратегічною проблемою"

Туск назвав Росію "стратегічною проблемою"
Reuters

Росія радше стратегічна проблема Євросоюзу, а не стратегічний партнер.

Про це заявив колишній прем'єр-міністр Польщі та майбутній президент Європейської ради Дональд Туск в інтерв'ю Financial Times, пише Європейська правда.

"Для Путіна, і для сьогоднішньої Росії ЄС є проблемою. Ми повинні розуміти, і, я думаю, ми близькі до цього моменту, що Росія не є нашим стратегічним партнером. Росія - наша стратегічна проблема", - сказав він.

Туск також прокоментував скандал з інтерв'ю екс-глави МЗС Польщі Радослава Сікорського виданню Political Magazine та заперечив, що Путін робив йому пропозиції щодо розподілу України.

"Те, що я сказав Радеку (Сікорському - Ред.) після цієї події було те, що в політиці, дипломатії, як і в звичайному житті,  набагато краще знати багато і мало поговорити. Ніколи не навпаки", - підкреслив він.

Водночас, він зауважив, що Сікорський був правий щодо суті відносин Україна-ЄС-Росія.

"Якщо справа доходить до суті відносин між Росія-Україна-Польща-Європа, звичайно Сікорський був прав. Після Бухареста (саміт НАТО, під час якого Путін поставив під питання українську державність - Ред.), я ніколи не сумнівався в тому, що геополітична гра між Росією та Європою, між Росією і Польщею, була щодо України", - зауважив Туск.

Нагадаємо, раніше екс-глава польського уряду заявив, що у ситуації на сході України йдеться про "чергову хвилю окупації, звичайну війну".

Зараз ви читаєте новину «Туск назвав Росію "стратегічною проблемою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути