Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2015 20:53

Турчинов звинувачує російські "гумконвоі" у трагедії під Волновахою

Турчинов звинувачує російські "гумконвоі" у трагедії під Волновахою
Олександр Турчинов Фото: 24tv.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звинувачує російську сторону в тому, що під виглядом їх гуманітарних конвоїв на Донбас поставляється озброєння, і наслідком таких дій став обстріл автобуса поблизу Волновахи (Донецька обл.), в результаті якого загинули 10 осіб.

"Активізація обстрілів постійно збігається з проходженням через неконтрольовану частину кордону так званих російських "гумконвоїв", які під виглядом надання гуманітарної допомоги поповнюють вогневі потужності російських терористичних угруповань", - цитує Турчинова прес-служба РНБО.

Він підкреслив, що подібні дії РФ привели і до сьогоднішньої трагедії, коли пасажирський автобус потрапив під обстріл системи залпового вогню з окупованої території, "що призвело до загибелі ні в чому не винних цивільних осіб".

"Така діяльність Росії та її "гуманітарна" допомога призводить до свідомого зриву будь-якого формату мирних домовленостей і руйнує всі надані раніше гарантії припинення вогню", - упевнений Турчинов.

За його словами, вбивство мирних людей, як і трагедія з малазійськім "Боїнгом" "вимагають адекватної відповіді з боку України" і обов'язково будуть розслідуватися Гаазьким трибуналом.

Секретар РНБО також зазначив, що впродовж минулої доби українські позиції були обстріляні 84 рази, що є рекордною кількістю з початку року, і це "не випадково збігається з проходженням чергового так званого російського "гумконвою".

Як повідомлялося, у вівторок вдень під обстріл бойовиками поблизу блокпоста під Волновахою потрапив пасажирський автобус, загинули 11 людей, поранено 17 людей.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов звинувачує російські "гумконвоі" у трагедії під Волновахою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути