середа, 17 вересня 2014 16:15

Турчинов відкрив таємницю "чорного табло" на закритому голосуванні по Донбасу

Турчинов відкрив таємницю "чорного табло" на закритому голосуванні по Донбасу
Олександр Турчинов. Фото: gazetavv.com

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов запевняє, що голосування за президентські законопроекти про особливий статус деяких районів Донбасу, а також за амністію пройшло штатно і для того, щоб це довести, звернувся в СБУ і ГПУ.

Про це він заявив на брифінгу в середу.

"Я офіційно звернувся до Служби безпеки України, Генеральну прокуратуру з тим, щоб вони негайно провели перевірку системи" Рада "і законності голосування", - сказав Турчинов.

Він запевнив, що жодних втручань в роботу системи голосування не було, і вона працювала в ході голосування за президентські законопроекти про особливий статус деяких районів Донбасу, а також за амністію, в режимі, при якому не відображаються дані на табло в залі засідань Верховної Ради, що і припускає закритий формат роботи.

Турчинов підкреслив, що звернення до силових структур він зробив для того, щоб на темі нібито незаконності голосування не спекулювали політики і політичні сили.

Нагадаємо, Верховна Рада України на закритому засіданні 16 вересня прийняла президентський закон про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня нинішнього року.

Верховна Рада також прийняла закон, що звільняє від кримінальної відповідальності деякі категорії осіб, які вчинили кримінальні злочини в період з 22 лютого 2014 до дня набрання чинності даного закону на територіях Донецької та Луганської областей, де проводилась антитерористична операція (АТО).

При цьому табло в залі засідань показало тільки підсумковий результат голосувань.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов відкрив таємницю "чорного табло" на закритому голосуванні по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути