пʼятниця, 27 липня 2012 08:33

Турчинов: "Парламентські вибори мають перейти в президентські"

Турчинов: "Парламентські вибори мають перейти в президентські"
Олександр Турчинов закликав українців не лежати на дивані, а приєднуватися. Фото: glavred.info

Парламентські вибори мають перейти у вибори президентські.

Про це в ефірі 5 каналу сказав Олександр Турчинов.

"Ми говоримо не тільки про наступ на українську мову, бо ідеться про наступ на Україну як державу, на національні підвалини нашого суспільства. І, безумовно, це не просто примха більшості, не просто неадекватна поведінка депутатів з ПР: мається на увазі системна політика, яку проводить президент Янукович, який особисто відповідає за те, що відбувається і з країною, і в країні. За міжнародну ізоляцію України, за політичні репресії, за фактично перманентну кризу, яка зараз дуже сильно загострюється", - наголосив він.

Турчинов підкреслив: "Тобто всі ці процеси, в тому числі і знищення Конституції і такі от законодавчі парламентські вакханалії, безумовно, робляться за вказівкою людини, яка за посадою має бути гарантом Конституції".

"Тому треба говорити про припинення причини, а не наслідків цієї згубної для країни політики", - наголосив він.

Причина, за словами політика, це президент Віктор Янукович. І саме тому сьогодні на порядок денний виноситься проведення акції "Україна проти Януковича".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Харкова пішла в рукопашну на намети "Україна проти Януковича"

"Сьогодні, виходячи із ліквідації фактично конституційних балансів, передбачених Основним законом України, треба говорити, що парламентські вибори повинні перейти у вибори президентські. Іншого немає, - підкреслив Турчинов. - Саме тому ми потребуємо формування парламентської більшості, яка б могла прийняти і закон про імпічменті розпочати цей процес".

Політик запевнив: "Починається побудова єдиного фронту, до якого ми запрошуємо не тільки тих, хто називається опозицією, а всіх представників громадськості. Треба не критикувати а приєднуватися. Не на дивані приєднуватися, а приймати участь у масових акціях".

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: "Парламентські вибори мають перейти в президентські"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути