вівторок, 05 червня 2012 14:47

"Турчинов боровся, як лев. А Кличко прийшов з охоронцями" - бійка під Верховною Радою

"Турчинов боровся, як лев. А Кличко прийшов з охоронцями" - бійка під Верховною Радою
"Доповідаємо: були в епіцентрі сутички з Беркутом". Фото: facebook.com

Українські письменники взяли участь у мітингу проти ухвалення законопроекту "Про основи державної мовної політики".

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада прийняла в першому читанні мовний законопроект. Протестувати проти цього під стіни парламенту прийшли більше 10 тисяч осіб. Після того, як мітингувальникам оголосили про прийняття закону, почалися сутички з правоохоронцями. За інформацією, якою володію Gazeta.ua, у бійці постраждала письменниця і журналістка Світлана Поваляєва.

Дмитро та Віталій Капранови написали про перебіг сутички між протестувальниками й беркутівцями. Вони повідомляють про провакацію, вчинену у натовпі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний законопроект можуть проголосувати у другому читанні вже завтра - "регіонал"

"Доповідаємо: були в епіцентрі сутички з Беркутом. Спочатку все було спокійно, - зазначено на сторінці Братів у Фейсбуку. -   Потім звідкись вилетів дядько у помітній рожевій сорочці і почав валяти паркан, за яким стояли омонівці. Як це не дивно, але йому це вдалося. Тоді омонівці пішли в наступ. Далі все розвивалося по висхідній, і епіцентром подій був цей самий дядько, потім йому вдалося схопити мегафон і в нього він почав закликати всіх у бій. Слава Богу, люди здебільшого не піддалися на провокацію. Врешті закликами з трибуни вдалося заспокоїти обидві сторони. Хоча газ понюхати довелося - пахне так собі :):) Окремий респект Бригинцю - він був у перших лавах і стримував ОМОН. Турчинов теж боровся, як лев. А Кличко прийшов з вісьмома охоронцями, які охороняли його від нас із вами. Яценюк був без охорони, Турчинов та інші теж. А Кличко - із своїми мордоворотами. Це те, що ми бачили на власні очі. Олесю Донію респект за ведення мітингу - відчуває настрій людей, що можна, що ні. Мистецькому об'єднанню ОsтаNNя Барикада за зразкову організацію. Сцена на даху автобуса - просто і ефективно. Краще ніж помпезні сцени. Будемо робити висновки і з перемог, і з поразок".

Зі сцени мітингу під Верховною Радою оголосили, що письменницю Ірену Карпу було затримано після її виступу. Однак, пізніше вона написала на своїй сторінці у соціальній мережі: "Інформація про те, що нас з Полежакою нібито затримали на акції протесту, неправдива".

Зараз ви читаєте новину «"Турчинов боровся, як лев. А Кличко прийшов з охоронцями" - бійка під Верховною Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути