понеділок, 15 вересня 2014 04:16

Третина Донбасу отримає спецстатус у листопаді – експерт

Третина Донбасу отримає спецстатус у листопаді – експерт
Павло Нусс. Фото: thekievtimes.ua

В Україні не буде введено воєнний стан. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політичний аналітик Павло Нусс.

"У мінському протоколі зазначено про спеціальний статус Донбасу в складі України. Він буде надано територіям, які контролюють терористи. У цих містах місцеве населення не займає активної проукраїнської позиції. Терористи відчувають підтримку населення", - зазначив він.

Експерт порівняв спеціальний статусу з воєнним станом: "Надання спеціального статусу – це щось на кшталт воєнного стану. Бо на кордоні будуть встановлені блокпости, українські війська. Самого воєнного стану в Україні оголошено не буде. Бо він вдарить по українській економіці. А це можливість для Путіна дестабілізувати ситуацію надалі. Також, щоб запровадити воєнний стан Україна повинна оголосити війну Росії. А протистояти агресору, в якого армія перевищує за кількістю і за озброєнням у 20-30 разів – це нереально. Ризикуємо втратити державу до Західної України".

Нусс прогнозує виснажливі переговори щодо надання спеціального статусу.

"Триватимуть виснажливі переговори. В результаті буде складено список районів та міст, які отримають спеціальний статус. Думаю, цим питанням (наданням містам Донбасу спеціального статусу – Gazeta.ua) займатиметься наступний парламент. Бо цей – це п'ята колона Кремля, яка відстоюватиме інтереси Росії, блокуватиме проукраїнські рішення. Вже з наступним парламентом зможемо надавати спеціальний статус на Донбасі. Думаю, цей статус отримає 20-30 відсотків території Луганської і Донецької областей. Рішення щодо цього будуть прийняті у листопаді".

Нагадаємо, мирний протокол щодо вирішення кризи на Донбасі тристороння контактна група підписала 5 вересня в Мінську. Один із 12 пунктів документа передбачає надання особливого статусу "окремим районам Донецької і Луганської областей".

Зазначимо, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що якщо мирний шлях врегулювання ситуації на Донбасі не принесе результату, альтернативи введенню воєнного стану не буде.

Зараз ви читаєте новину «Третина Донбасу отримає спецстатус у листопаді – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути