вівторок, 21 лютого 2017 21:18

Торгівля з ОРДЛО – це безпомічність влади – Касьянов

Торгівля з ОРДЛО – це безпомічність влади – Касьянов
Фото: glavcom.ua

Якщо влада заявляє про те, що немає альтернативи вугіллю з Донбасу – це говорить про її безпомічність. За три роки війни таку альтернативу знайти можна було. Про це Gazeta.ua розповів волонтер Юрій Касьянов.

"Потрібно припинити будь-яку торгівлю з окупованими територіями. Та будь-які стосунки з Росією. У нас немає такої нестачі, як під час Другої світової чи В'єтнамської війнах. А ми говоримо, що ніяк не можемо без цього вугілля вижити. Виходить, маємо доплачувати Ахметову, давати дотації на шахти, що розташовані на окупованих територіях. На них заробляють криваві гроші", – говорить Касьянов.

Вугілля можна купити в інших країнах або ж треба шукати альтернативне джерело палива, каже волонтер.

"Вугілля продається у всьому світі. Нехай обійдеться у два-три рази дорожче, але ми не маємо платити гроші агресору. Вони витікають в руки корупціонерів. Крадуть три чверті бюджету. І ми цього не помічаємо. Або переведіть електростанції на газ чи атомну енергетику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Досить міняти вугілля на труни" – під Верховною Радою вимагали не торгувати з окупованим Донбасом

"Блокада людей, які пройшли АТО, яких справді можна назвати ветеранами – це правильно. Вона привертає увагу суспільства до проблеми. Хоча багато з тих, хто стоїть за блокадою – це політикани та люди з темним минулим. Вони можливо і говорять правильні речі, та насправді хочуть дорватися до годівниці. Тому треба бути обережним з тим, кого підтримувати".

25 січня ветерани АТО та народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух та Володимир Парасюк заблокували залізницю між станціями Світланове та Шипілове. А пізніше – ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Також учасники блокади перекривають автомобільні шляхи.

Протестанти хочуть припинити торгівлю з окупованими районами Донецької і Луганської областей. Окрім товарів, звідти постачають вугілля.

Уряд запевняє, що доставці вугілля з окупованої території немає альтернативи. А блокада ОРДЛО підриває енергетичну безпеку країни.

15 лютого на позачерговому засіданні Кабмін ввів надзвичайний стан в сфері енергетики України.

Наступного дня президент Петро Порошенко зробив чинним рішення РНБО "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури" від 16 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Торгівля з ОРДЛО – це безпомічність влади – Касьянов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути