Ексклюзиви
середа, 01 липня 2009 17:45

Томенко за зняття недоторканності з однопартійця Лозінського

Томенко за зняття недоторканності з однопартійця Лозінського
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що парламент має дати згоду на зняття депутатської недоторканності з депутата від фракції БЮТ Віктора Лозінського.

Таку думку він висловив, коментуючи порушення кримінальної справи щодо Лозінського.

Томенко нагадав, що позиція БЮТ і безпосередньо прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко завжди полягала у тому, що все, що стосується цього конфлікту, є виключно сферою Генеральної прокуратури.

Крім того, зауважив він, БЮТ і голова уряду зверталися до Генеральної прокуратури оперативно прореагувати на даний інцидент.

Заступник голови парламенту висловив переконання, що в разі звернення до ВР з боку Генеральної прокуратури у відповідності до ст. 80 Конституції України та глави 35 Регламенту ВР, більшість народних депутатів дадуть згоду на зняття депутатської недоторканності з Лозінського. "Кожен громадянин, у тому числі народний депутат, повинен нести рівну відповідальність перед законом", - сказав він.

Сьогодні, 1 липня, Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу відносно народного депутата Лозінського за статтею, що передбачає кримінальну відповідальність за вчинення умисних тілесних ушкоджень, які спричинили смерть людини - за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України.

16 червня внаслідок сутички з Лозінським, тодішнім прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником міліції цього ж району Михайлом Ковальським на території мисливського господарства загинув місцевий житель - 53-річний Валерій Олійник, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Томенко за зняття недоторканності з однопартійця Лозінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути