субота, 01 травня 2010 16:57

Тимошенко закликає не терпіти поглинання України Росією

Тимошенко закликає не терпіти поглинання України Росією
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що у разі об'єднання НАК "Нафтогаз України" і російського "Газпрому" у України залишиться лише 6% акцій управління в цій об'єднаній структурі.

Про це вона заявила на прес-конференції в Луцьку в суботу, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"За розрахунками експертів, 6,1% в цьому об'єднані буде мати України. Як за таких обставин Україна зможе впливати на управління цими об'єктами? Ніяк", - сказала вона.

На думку лідера БЮТ, така пропозиція російського уряду є спробою провести тіньову приватизацію української національної власності в інтересах російських корпорацій.

"Коли Україну розчиняють в чужому державному середовищі, то, я думаю, ми всі не маємо права мовчати, терпіти, вести себе спокійно", - сказала вона.

Тимошенко також нагадала, що зараз український уряд висловив готовність розглянути пропозиції уряду Росії також про об'єднання компаній "Росатом" та українського "Енергоатому", "Укрзалізниці" з Залізничними корпораціями Росії, а також про включення "Укргідроенерго" до статутних капіталів російських підприємств.

"Це не об'єднання зусиль, це не синергія, яка народить для України додаткові можливості. Це неефективний і неприпустимий шлях. Цей шлях можна назвати поглинанням Російською Федерацією наших енергетичних, промислових, транспортних можливостей", - сказала вона.

"Це поглинання відбуватиметься таким чином, що Україна буде завжди мінорітарним акціонером і власником, який не впливатиме на будь-які події в управлінні новостворених монстрів", - додала Тимошенко.

Як відомо, у п'ятницю прем'єр Росії Володимир Путін запропонував об'єднати "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликає не терпіти поглинання України Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути