Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2016 15:50

Тимошенко випереджає Порошенка

Тимошенко випереджає Порошенка
Фото: portal.lviv.ua

Якби президентські вибори відбулися в середині листопада, перемогу на них здобула б лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Про це свідчать свіжі дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології і презентованого у вівторок на прес-конференції.

За результатами анонімного опитування методом "таємної скриньки" серед тих, хто піде на вибори і визначився з вибором, найбільше симпатій має Юлія Тимошенко – 24%. Чинний президент набирає 17,9%. Далі йдуть Вадим Рабінович, Анатолій Гриценко, Олег Ляшко і Юрій Бойко, які мають близькі результати в районі 9-10%.

Також респондентам ставили запитання: "Якби у другий тур виборів президента України вийшли Петро Порошенко і Юлія Тимошенко, за кого б з цих кандидатів Ви проголосували б?". Відповіді розподілилися таким чином: близько 23,8% проголосували би за Юлію Тимошенко, 17% - за Петра Порошенка.

У партійних рейтингах теж лідирує партія Юлії Тимошенко. Якби вибори до Верховної Ради відбулися всередині листопада, найбільшу підтримку отримала б ВО "Батьківщина" - 20%. Далі за рівнем підтримки йдуть "Блок Петра Порошенка" (13,3%), Радикальна партія Олега Ляшка (9,8%), "Опозиційний блок" (9%), партія "За життя" (8,2%), "Самопоміч" (6,0%) і "Громадянська позиція" (5.8%). Партія "Свобода" на межі проходження (4,9%).

За цим опитуванням, 63% українців погоджуються, що країна потребує повного перезавантаження влади.

Опитування провів Київський міжнародний інститут соціології з 4 по 13 листопада 2016 року на замовлення клієнта. Методом особистого інтерв'ю опитали 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором останнього ступеня, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводили на території, яку контролює українська влада.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% — для показників, близьких до 25%, 2,0% — для показників, близьких до 10%, 1,4% — для показників, близьких до 5%.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко випереджає Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути