пʼятниця, 08 червня 2012 13:17

Тимошенко вимагає "припинити затягування" касації і проводити розгляд без неї

Тимошенко вимагає "припинити затягування" касації і проводити розгляд без неї
Тимошенко просить не затягувати розгляд її справи. Фото: з facebook Віталія Портнікова

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає "припинити штучно затягувати" розгляд газової справи в касаційній інстанції і проводити розгляд у її відсутність.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"На основі діючого законодавства, зокрема, норм Кримінально-процесуального кодексу, вимагаю припинити штучне затягування розгляду справи, маніпулюючи моїми правами, і в черговий раз вимагаю від суду проводити розгляд касаційної скарги за моєї відсутності", - процитував заяву екс-прем'єра журналістам Власенко в п'ятницю біля ЦКБ № 5.

Він підкреслив також, що копії заяви будуть направлені до Вищого спеціалізованого суду, а також Генеральної прокуратури, НАК "Нафтогаз України".

"Ми не дамо їм штучно затягнути розгляд цієї справи. Ми розуміємо, що на сьогоднішній день судді Вищого спеціалізованого суду отримали команду продовжити затягування справи. Це незаконно і необгрунтовано, це робиться з єдиною метою - перешкодити розгляду справи Тимошенко в Європейському суді з прав людини. Ми розуміємо, яке буде рішення (Вищого спецсуду - ред), але для нас набагато важливіше розгляд нашої скарги в ЄСПЛ ", - зазначив Власенко.

Як повідомлялося, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 26 червня розгляд касації Тимошенко і її захисту на вирок у газовій справі.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вимагає "припинити затягування" касації і проводити розгляд без неї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути