вівторок, 09 серпня 2011 13:39

Тимошенко сидить в умовній VIP-камері - Монтян

Тимошенко сидить в умовній VIP-камері - Монтян

Камери на зразок тої, в котру посадили Юлію Тимошенко, лише умовно можна назвати VIPівськими. Про це у коментарі Gazeta.ua сказала правозахисниця Тетяна Монтян.

"Ніякого євроремонту у таких камерах немає. Є лише окремий туалет, тому там не так смердить. А ще звичайні вікна, які відкриваються і дають доступ до свіжого повітря", - додала Монтян. За її словами, скільки VIP -камер у Лук'янівському СІЗО, ніхто окрім контролерів не знає.

"Зазвичай, за перебування у VIP-камері не платять грошами, а беруть ремонтами, будівельними матеріалами. Для високопоставлених зеків це не гроші, і таким чином вони можуть собі виторгувати місце у такій камері. Мій клієнт відремонтував туалет в одному із СІЗО для того, щоб сісти у VIP-камеру. Туалет там був просто жахливий", - розповіла правозахисниця.

Вона наголосила, що кількість і якість ремонтів залежить від жадібності конкретного керівництва СІЗО. "Хтось загрібає лише собі, а хтось дбає про умови утримання у своєму пенітенціарному закладі", - наголосила Монтян.

"Скоріше за все разом із Тимошенко сидять "насєдки", тобто люди, які співпрацюють із правоохоронними органами. Думаю, нікого іншого у камері з Юлею бути не може. Інакше вона б могла розказати історії своїх співкамерниць і на цьому попіаритися", - припустила Монтян.

Нагадаємо, за словами колишнього соратника Тимошенко Олега Ляшка, у 2001 році Юлія Тимошенко сиділа у одній камері із злодійкою Ольгою Хіміч. Жінка обікрала дружину Ляшка. Пізніше він бачив цю жінку в офісі БЮТ - у приймальні Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко сидить в умовній VIP-камері - Монтян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути