пʼятниця, 19 лютого 2010 17:01

Тимошенко піде у Верховний Суд, якщо програє у ВАСУ

Тимошенко піде у Верховний Суд, якщо програє у ВАСУ

Народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Соболєв не виключає, що його політична сила оскаржить у верховному суді рішення Вищого адміністративного суду щодо скасування результатів виборів.

Про це політик заявив журналістам у приміщенні ВАСУ.

"Після змін і доповнень до законодавства, це є нібито остання інстанція (ВАСУ), яка повинна ухвалити остаточне рішення", - нагадав Соболєв.

Втім, за його словами, остаточність вироку, на переконання БЮТ, "залежить від того, яким чином це рішення буде сформульовано".

"Тобто ніхто не виключає підстав щодо звернення (до ВСУ) в разі, якщо буде порушення адміністративного кодексу. Закон визначає підстави, коли це можна зробити", - пояснив Соболєв.

В той же час, за чинним виборчим законодавством України, Вищий адмінсуд є єдиною інстанцією, що вирішує виборчі суперечки, і його рішення не повинні підлягати оскарженню.

Нагадаємо, у п"ятницю, 19 лютого, Вищий адмінсуд почав розгляд позову Юлії Тимошенко щодо скасування результатів президентських виборів і перемоги на них Віктора Януковича.

Разом із тим, президентська інавгурація Януковича призначена на 25 лютого, і він вже склав із себе мандат депутата Верховної ради.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко піде у Верховний Суд, якщо програє у ВАСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути