субота, 27 лютого 2010 10:45

Тимошенко опублікувала докази фальсифікацій на сайті

Тимошенко опублікувала докази фальсифікацій на сайті

На сайті прем"єра Юлії Тимошенко оприлюднена частина матеріалів її позовної заяви щодо оскарження офіційних результатів виборів.

"Ми вирішили, що відкриття деяких матеріалів одного із 9 томів доказів, які були передані до Вищого адмінсуду, але так і не стали предметом публічного розголосу, дозволить переконатися в тому, як нахабно опоненти з Партії регіонів "забезпечували" своєму лідеру перемогу", - йдеться у публікації.

Згідно з повідомленням, на сайті оприлюднені "матеріали про факти фальсифікації лише по одному місту – Дніпропетровську, які дозволять за умови бажання і без особливої фантазії уявити загальну картину по всій країні".

"Головним засобом підтасування результатів став Держреєстр виборців. Як відомо, за його ведення відповідають місцеві органи влади, тобто державні адміністрації, керівники яких підпорядковані президенту, на той момент Віктору Ющенку", - зазначається на сайті.

Крім того, у матеріалі повідомляється про організацію підвозу виборців до виборчих дільниць.

"У транспортних засобах виборців протиправно агітували голосувати за кандидата Віктора Януковича, здійснювали тиск, надавали кошти за голосування, тобто здійснювали підкуп виборців, що підтверджено актами та скаргами про порушення виборчого законодавства", - наголошується у повідомленні.

На сайті також оприлюднені фото- і відео матеріали та копії документів.

"Представники та спостерігачі від Тимошенко фіксували порушення та на підставі цього формували скарги до відповідних дільничних та окружних виборчкомів. Однак, у розгляді цих скарг або відмовляли, або просто не приймали їх", - зазначається в матеріалі.

"Якщо не аналізувати чесність проведених виборів, не аналізувати всі докази і всі складові, які можуть довести чесність або нечесність виборів, ми ніколи не зможемо стверджувати, що воля народу дійсно втілена в життя і що влада в нашій державі є легітимною", - підкреслюється у публікації.

Як відомо, 16 лютого Тимошенко подала до ВАС позов щодо незаконності протоколу Центрвиборчкому про встановлення офіційних результатів виборів президента.

20 лютого вона відкликала свій позов.

"Ми не бачимо змісту в подальшому розгляді позову і з урахуванням формального розгляду судом наданих нами доказів, ми відкликаємо свій позов", - заявила Тимошенко.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко опублікувала докази фальсифікацій на сайті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

295

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути