середа, 12 березня 2014 14:57

Тимошенко нагадала, що США та Британія зобов'язані захищати Україну

Тимошенко нагадала, що США та Британія зобов'язані захищати Україну

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє про небезпеку виникнення партизанської війни в Криму у разі його приєднання до Росії.

"Безпосереднім наслідком цього стане партизанська війна. Це перетвориться на справжню гарячу точку в Криму. Якщо Путіну дозволити використати подібні інструменти із військовим компонентом у випадку Криму, тоді де він зупиниться? Хто наступний? Ми ніколи не зможемо стабілізувати ситуацію в Україні та ширшому регіоні, якщо це перетвориться на перманентний конфлікт", - сказала Тимошенко у інтерв'ю інформаційному агентству Reuters. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини"

За її словами, міжнародні інструменти, які світ застосовує проти Росії, є неефективними. Тимошенко закликала демократичний світ до негайних дій для того, щоб запобігти виникненню у Європі нової гарячої точки. "На сьогодні заходи, які застосовує США та ЄС, не мали жодного відчутного результату", - зазначила вона.

Екс-прем'єр України укотре наголосила, що захоплення Росією Кримського півострова може створити загрозу для всього регіону на тривалий час. На її думку, світу слід вдатися до жорстких економічних санкцій та продемонструвати Володимиру Путіну, що його дії в Україні є неприйнятними.

Тимошенко знову звернула увагу на "серйозні зобов'язання", які взяли на себе Сполучені Штати Америки та Велика Британія щодо підтримки України в рамках Будапештського меморандуму, згідно з яким Київ відмовився від ядерної зброї в обмін на їхню обіцянку гарантувати територіальну цілісність країни. "Що стосується міжнародного права, то там чітко визначені міжнародні гаранти, а саме США та Велика Британія", - додала екс-прем'єр України.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко нагадала, що США та Британія зобов'язані захищати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути