середа, 09 червня 2010 20:44

Тимошенко каже, що Янукович перетворює Україну на вотчину Росії

Тимошенко каже, що Янукович перетворює Україну на вотчину Росії

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що політичний курс чинної влади на чолі з Президентом Віктором Януковичем спрямований на перетворення України у вотчину Росії.

Як повідомляється на офіційному сайті Тимошенко, про це лідер БЮТ заявила сьогодні на прес-конференції в Житомирі.

"Ми за сто днів Януковича при владі, за цей короткий час вийшли на ті елементи співпраці з Росією, де розглядають Україну як, по суті, свою вотчину", - сказала Тимошенко.

Саме тому, на її думку, є неприпустимим створення в Україні спільних підприємств з Росією на невигідних для України умовах.

"Це неприпустимо, оскільки коли нам пропонують створювати спільні підприємства на наших потужних можливостях, пропонуючи нам неконтрольні пакети, міноритарні пакети, - це є поглинанням", - пояснила вона.

Тимошенко додала, що уряди України і Росії продовжують готувати такі угоди. "Сьогодні десятки таких угод готуються, не одиниці", - повідомила лідер БЮТ.

За її словами, опір громадянського суспільства в свій час призупинив підписання невигідних для України угод з Росією, але не скасував його. "І тому нам слід з вами бути пильними і не допустити такого розвитку подій", - сказала Тимошенко.

"Наша національна самоідентичність - це те, що є нашим визначенням перед Богом. Це наша мова, наша культура, віра, наші традиції. Це все те, що і становить цінність життя нашого українського народу. Це зараз дискредитоване і крок за кроком мінімізується в нашому життю, принижується ", - заявила вона.

За словами Тимошенко, якщо розглядати, зокрема, гуманітарну політику Януковича, "то все це є гуманітарною катастрофою в нашій державі".

Лідер БЮТ застерегла, що така політика влади може призвести до того, що "народ буде значно слабкіше виглядати в світі, ніж будь-який інший народ, який зміцнює ключові національні цінності".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що Янукович перетворює Україну на вотчину Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути