вівторок, 11 лютого 2014 11:59

Тимошенко цікава Путіну та українському виборцю — Чорновіл

Тимошенко цікава Путіну та українському виборцю  — Чорновіл
Фото: lenta.ru

Екс-нардеп Тарас Чорновіл не виключає, що в Москві можуть зробити ставку на екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Так Gazeta.ua він прокоментував інформацію про можливу зустріч ув'язненої із главою Адміністрації президента Андрієм Клюєвим.

"Клюєв сьогодні напряму працює на Росію. Він може піти на такі переговори навіть без санкції Януковича. Андрій Петрович має довгу історію перемовин із Тимошенко. Мені дуже пам'ятні 2008-2009 роки, коли були спроби створити коаліцію "ПриБЮТ". Тоді Клюєв був основним промоутером цих переговорів. Тому контакт у них налагоджений. Однак в даному випадку йдеться про дещо інше. Тимошенко просто так "палитися" не буде. Якщо щось подібне буде створюватися, то під неї, а не під Яценюка, Кличка чи когось іншого", - зауважив політик.

"Не треба забувати історію. У 2010 році на Януковича робив ставку тодішній президент Росії Дмитро Медведєв, а на Тимошенко — прем'єр Володимир Путін. Зараз Янукович повернувся із Сочі із повним розумінням, що його злили. Причому не просто у загально-людському сприйнятті, а в унітаз, ще й двічі потягли за шнурок, аби сильніше потекла вода. У Путіна є готовність вести переговори із дуже багатьма в Україні, в тому числі й в опозиції. Тимошенко цікава йому та українському виборцю. Єдиний, кому вона дуже не цікава — це Віктор Федорович. Однак його інтереси для росіян більше не мають значення. Можливо, буде розглядатися варіант, коли в суді прийматиметься рішення про звільнення Тимошенко, і вона повернеться в українську політику. Це може бути проміжний варіант, від якого віятиме трохи західною демократією та російськими інтересами", - наголосив Чорновіл.

Колишній депутат впевнений, що Янукович добровільно не збирається у відставку.

"Існує єдиний механізм, коли він може на це піти. Якщо його охорона раптом стає чужою. Влаштовують домашній арешт і найближчі люди пояснюють: "Зараз ви випадково можете отруїтися сніданком. Причому ви не захочете його їсти, але вам доведеться. Або підписуєте заяву". Під прямою загрозою фізичного знищення в момент, коли його ніхто захистити не може, відставка можлива. Інших умов не може бути, бо він має психотип Гітлера", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко цікава Путіну та українському виборцю — Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути