понеділок, 03 березня 2014 11:46

Тимошенко: це не війна зброї, а війна нервів та інтелекту

Тимошенко: це не війна зброї, а війна нервів та інтелекту
Юлія Тимошенко. Фото: gazetavv.com

Лідера партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко 2 березня звернулась до українців у зв'язку з військовою агресією Росії.

Текст звернення доступний на сайті Тимошенко.

"Причиною початку військової агресії Російської Федерації проти України є те, що в результаті нашої Європейської революції ми завоювали повну свободу, відкрили собі шлях до Європи і відсторонили підпорядковану Росії влада Януковича. Росія з цим не змирилася. Вони вирішили тепер привласнити Україну силою зброї. Силою зброї зробити нас частиною Російської Федерації. Зараз нам поставили жорсткий ультиматум. Вони заявили, що припинять військову агресію тільки у випадку, якщо ми з вами повернемо в Україну Януковича і всю його корумповану криваву банду до повної влади", - заявила політик.

"Я хочу твердо вам сказати, що у російського керівництва взагалі нічого не вийде з цієї затіяної ними великої афери. Я хочу попросити вас, щоб ви були спокійні і впевнені", - сказала Тимошенко.

Спокій і впевненість, на її думку, має вселяти те, що в цьому протистоянні з Росією Україна не самотня.

"У 1994 році Україна підписала Будапештський меморандум з США, Великобританією і Росією про надання нам гарантій повної безпеки в обмін на наш відмову від ядерної зброї. Росія сьогодні грубо порушила свої зобов'язання і вторглася на нашу територію. Але я впевнена, що США і Великобританія ніколи не порушать цей меморандум і всіма можливими силами надійно захистять світ в Україні. Володимир Путін добре розуміє, що оголошуючи війну нам, він оголошує її в тому числі і гарантів нашої безпеки, а саме - США і Великобританії. Я хочу вам твердо сказати: я не вірю, що Росія переступить цю межу, а якщо переступить, то точно програє", - вважає екс-прем'єр.

Тимошенко закликала не сіяти паніку і нестабільність у власній країні.

"Це те, чого хоче агресор. Наше головна зброя сьогодні - це саме спокій. Росія не піде на збройну війну з усім світом, і тому сьогодні йде не війна зброї, а війна нервів та інтелекту. Ми повинні виграти цю війну, і ми її виграємо", - зазначила вона.

Тимошенко попросила всіх українців ні за яких обставин не підтримувати  "фальшиві" мітинги в східних регіонах і в Криму.

Вона також виступила за негайне підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Крім того, на думку Тимошенко, спокій і впевненість українців має вселяти те, що Збройні Сили України приведені в повну бойову готовність і готові дати відсіч військової агресії.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: це не війна зброї, а війна нервів та інтелекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути