середа, 21 грудня 2011 15:24

Тимошенко арештували вдруге, бо її "не могли знайти за місцем проживання чи роботи" - "бютівець"

Тимошенко арештували вдруге, бо її "не могли знайти за місцем проживання чи роботи" - "бютівець"

Із самого початку розгляду скарги Юлії Тимошенко та її захисників на так званий повторний арешт, який сьогодні проходить в Апеляційному суді міста Києва, стало абсолютно зрозуміло – правосуддя в Україні не існує і суди повністю залежать від адміністрації президента.

Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді заявив член фракції "БЮТ-Батьківщина" Віктор Швець, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Він звернув увагу на те, що слідчі СБУ обґрунтовували своє звернення до райсуду про запобіжний захід утримання під вартою Юлії Тимошенко тим, що за місцем прописки у місті Дніпропетровську слідчі не знайшли Юлію Тимошенко, не знайшли її і за місцем роботи, а також тим, що "перебуваючи на волі, вона може чинити тиск на слідство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович про справу Тимошенко: Я став заручником цієї ситуації

"Тому вдумайтесь, з яким цинізмом слідчі СБУ звертались до Шевченківського районного суду про обрання запобіжного заходу для Юлії Тимошенко. Ви розумієте цей абсурд?! І слідчому, і заступнику Генпрокурора, який давав згоду на це подання, достеменно було відомо, що Тимошенко в цей час перебуває у слідчому ізоляторі №13 міста Києва, відповідно до вироку Печерського районного суду. І вона не могла об'єктивно перебувати ні за місцем проживання, ні за місцем роботи", - сказав народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросуд з прав людини поставив 6 запитань Азарову про Тимошенко

На його переконання, такими судовими рішеннями "не можна доводити волю адміністрації президента до повної абсурдної ситуації".

"Ми не очікуємо від цього суду якогось позитивного результату. Тому що судді абсолютно заангажовані, вони абсолютно не звертають увагу на всі юридичні обставини, які роблять це рішення суду не вмотивованим і таким, що грубо порушує Конституцію України. Це фарс, а не судове засідання", - наголосив Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляція Тимошенко на справу "ЄЕСУ" розглядається без екс-прем'єра

Він також повідомив, що Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова звернулась до Апеляційного суду Києва із заявою про незаконність рішення Шевченківського суду, оскільки він не мав жодних підстав розглядати подання СБУ у приміщенні СІЗО.

Нагадаємо, що сьогодні, 21 грудня, колегія суддів Апеляційного суду визнала законною постанову Шевченківського районного суду Києва про обрання екс-прем'єру України Юлії Тимошенко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою у "справі ЄЕСУ".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко арештували вдруге, бо її "не могли знайти за місцем проживання чи роботи" - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути