Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2012 18:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко 4 рази намагались опромінити радіацією?

Тимошенко 4 рази намагались опромінити радіацією?
Юлія Тимошенко скаржиться на радіацію. Фото: fakty.ictv.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що чотири рази фіксувала в приміщеннях, де вона перебувала, істотне перевищення норми радіації.

Про це йдеться в її заяві на ім'я керівника Качанівської колонії Івана Первушкіна, оприлюдненому на сайті БЮТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко сховала дозиметри у Кримінально-процесуальному кодексі - тюремники

Тимошенко переконана, що сьогоднішній обшук у її палаті проводився з єдиною метою: вилучити у неї два дозиметра, які давали їй змогу незалежно від органів влади контролювати в постійному режимі рівень радіації в приміщеннях, де вона перебувала.

"За період такого контролю чотири рази дозиметр показував дані, які суттєво перевищують норму, що зафіксовано на приладі в накопичувальному режимі. Я планувала передати ці дозиметри найближчим часом моїм захисникам для оприлюднення цієї інформації", - заявила вона.

Тимошенко переконана, що обшук був організований для витягання приладів безпосередньо за дорученням Президента Віктора Януковича.

"Саме він здатний зараз впливати спеціальними засобами на моє здоров'я і життя. І саме вилучення дозиметрів, про які знала адміністрація колонії, є зайвим тому підтвердженням", - пише вона.

Тимошенко заявила, що не збирається довіряти ніяким офіційним вимірам, які будуть проводити представники влади щодо рівня радіації та інших шкідливих впливів на її здоров'я.

Вона також заявила, що сама повідомила представникам колонії, що проводив обшук, про наявність у неї дозиметрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники не анонсували брифінг сусідок Тимошенко, а потім запросили тільки провладні ЗМІ

Нагадаємо, Державна пенітенціарна служба повідомила, що в ході планового огляду палати Юлії Тимошенко і її особистих речей було виявлено схованку із забороненими пристроями.

"При огляді у засудженої Тимошенко виявлено тайник, який був замаскований під звичайну книгу (Кримінально-процесуальний кодекс України). У зазначеній схованці, а також в приліжковій тумбочці вона зберігала заборонені для обігу предмети (технічні пристрої)", - повідомила служба.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко 4 рази намагались опромінити радіацією? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути