середа, 22 квітня 2009 08:52

Тігіпко підсадить Тимошенко в крісло Ющенка?

Тігіпко підсадить Тимошенко в крісло Ющенка?

Політрада Трудової партії України (ТПУ) має намір рекомендувати з"їзду підтримати обрання на посаду глави ТПУ співголови Ради інвесторів при Кабінеті міністрів Сергія Тігіпка. Про це, посилаючись на свої джерела, пише Коммерсант.

Джерела стверджують, що, очоливши ТПУ, Тігіпко оголосить про участь у виборах президента. Як пише видання, на думку експертів, його участь в президентській кампанії зіграє на руку Юлії Тимошенко, яка таким чином зможе відібрати частину голосів у своїх основних конкурентів - Віктора Януковича і Арсенія Яценюка.

Джерела в ТПУ повідомляють, що рішення рекомендувати з"їзду підтримати обрання Тігіпка політрада партії планує прийняти на засіданні 25 квітня. Крім того, відзначає видання, в керівництві ТПУ, 25 квітня буде ухвалено рішення про скликання чергового або позачергового з"їзду партії.

Нинішній лідер - Дмитро Сирота, що очолив партію через деякий час після того, як трагічно загинув його батько і глава "трудовиків" Михайло Сирота - стане першим заступником голови партії, говорять в ТПУ.

"Певні переговори дійсно ведуться, але про яку-небудь конкретику ви дізнаєтеся у суботу", - сказав вчора Сирота.


Нагадаємо, Сергій Тігіпко на якийсь час відійшов від політичної діяльності, пік якої припав на період з 2000 до 2004 рік. В листопаді 2000-го він очолив партію "Трудова Україна"; на виборах у Верховну раду в 2002-му був обраний народним депутатом від блоку "За єдину Україну!", до якого увійшла "Трудова Україна"; у грудні того ж року - затверджений парламентом на посаду глави Нацбанку, у зв"язку з чим на початку 2003 року вимушений був скласти з себе повноваження глави партії.

З липня по грудень 2004 року Сергій Тігіпко очолював виборчий штаб кандидата в президенти Віктора Януковича. З політичної тіні Тігіпко вийшов на початку 2008 року завдяки Юлії Тимошенко, яка рекомендувала призначити його співголовою Ради інвесторів при Кабміні.

За матеріалами: "КоммерсантЪ-Украина", ProUa
Зараз ви читаєте новину «Тігіпко підсадить Тимошенко в крісло Ющенка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути