вівторок, 18 вересня 2012 02:58

Тігіпко не хоче обирати між ЄС та Митним союзом

Тігіпко не хоче обирати між ЄС та Митним союзом
narodnapravda.org

Віце-премєр Сергій Тігіпко запевняє, що Україні вигідно бути і з Європою, і з Росією. Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

Говорячи про те, куди Україні краще рухатися – до Євросоюзу, чи до Митного союзу та Росії, він наголосив:

"Я категорично проти, щоби питання стояло "або-або". Я вважаю, що ми повинні знаходитися на досить жорсткій базі прагматизму. Як ми можемо робити якісь категоричні кроки, коли у нас одна третина експорту – Європейський Союз, а  трохи більше однієї третини – країни СНД".

Водночас, Тігіпко підкреслив, що у найближчих перспективах для України вигідна співпраця з Митним союзом: "Якщо подивитися на короткострокові перспективи, то більш вигідний для України Митний союз. Бо є ціла низка рішень. Білорусь сьогодні купляє газ менш ніж по 170 доларів, а ми по 521 долару. Наші товари туди ідуть традиційно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна наблизилася до Митного союзу: уряд хоче двосторонню комісію

Однак, ринок Європейського Союзу в 5 разів більший, ніж ринок країн СНД, підкреслив віце-прем'єр.

"А якщо подивитися на рівень демократії там, де народ відчуває, що він впливає на ситуацію, то безсумнівно – плюс в ЄС. Варто  подивитися і на те, як розвивалися країни, які виходили з СРСР – країни Балтії, Румунія, Болгарія, – як вони швидко розвивалися,і  наскільки вони швидко наростили свої зарплатні, пенсії в ЄС, то це теж заслуговує на увагу. Для нас це цікаво", - наголосив Тігіпко.

"Тому я зараз діяв би так: нам потрібно Угода про асоціацію з ЄС, яке включає ЗВТ, нам потрібна ЗВТ без виключень з країнами СНД, а в довгостроковій перспективі ми повинні йти до ЄС", - підкреслив він.

 

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко не хоче обирати між ЄС та Митним союзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути