четвер, 10 червня 2010 14:27

Тігіпко хоче домовитися з МВФ до кінця літа

Тігіпко хоче домовитися з МВФ до кінця літа

Україна завершить переговори про продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) до початку осені. Про це сьогодні заявив віце-прем"єр Сергій Тігіпко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я впевнений, що щодо наших угод з МВФ переносити рішення на осінь, а тим більше на кінець року, нам не слід. Нам необхідно зараз форсувати цю угоду та отримати її. І я впевнений, що ми отримаємо цю угоду МВФ", - сказав він.

Як повідомлялося, в середу в Україну прибули керівник місії МВФ в Україні Атанасіос Арванітіс і заступник директора Європейського департаменту МВФ Пол Томсен, які вже провели переговори з президентом Віктором Януковичем.

Уряд України на чолі з Миколою Азаровим розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років $19-20 млрд у рамках нової програми співпраці. Згідно з держбюджетом України, в 2010 році на пряме фінансування бюджету планується залучити від МВФ $2 млрд.

МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту в розмірі близько $17 млрд у рамках програми stand-by. За нею було виділено три транші на загальну суму майже $11 млрд. Виділення четвертого траншу у розмірі $3,8 млрд було заплановане на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення огляду.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко хоче домовитися з МВФ до кінця літа ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути