субота, 31 січня 2015 20:25

Терористи зірвали Мінські переговори

Терористи зірвали Мінські переговори
Леонід Кучма Фото: depo.ua

Другий президент України, член Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявив про зрив запланованого на 31 січня раунду консультацій з представниками самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" - лідерами сепаратистів.

"Сьогоднішні консультації з Плану виконання Мінських домовленостей, який містить перелік конкретних заходів, спрямованих на якнайшвидшу деескалацію ситуації, були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів Мінських документів О.Захарченка і І.Плотницького, ультимативними заявами їхніх представників Д.Пушиліна і В.Дейнего, а також їх відмовою обговорювати План заходів щодо негайного припинення вогню і відведення важких озброєнь", - сказав Кучма в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу ввечері.

Раніше представники сепаратистів висунули ультимативні вимоги про одностороннє припинення вогню з боку української влади.

Кучма сказав, що позиція офіційної влади України полягає в наступному: "Українська сторона не сприймає жодних ультиматумів і попередніх умов. Наша принципова позиція з питання мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей залишається незмінною - повне і неухильне виконання домовленостей, письмово закріплених в Мінську 5 та 19 вересня 2014 року, починаючи з негайного встановлення режиму припинення вогню".

Другий президент України підкреслив, що очікує вже в самий найближчий час офіційної реакції з боку Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Терористи зірвали Мінські переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути