субота, 23 лютого 2013 15:25

Губернатор Тернопілля посварився зі "свободівцями" і викликав міліцію

Губернатор Тернопілля посварився зі "свободівцями" і викликав міліцію
ФОТО: kopychyntsi.info

Конфліктом завершився прийом депутатів-свободівців тернопільським губернатором Валентином Хоптяном в п?ятницю 22 лютого. Не знайшовши порозуміння з обранцями, сам голова області вийшов зі свого кабінету, натомість в приймальню були викликані правоохоронці.

Під час зустрічі „свободівці" вимагали в Хоптяна, який одночасно очолює обласний осередок Партії Регіонів, змусити своїх однопартійців відвідувати засідання Тервиборчоку. Адже через них 15 „свободівців" не можуть зайняти свої законні місця депутатів.

Цього тижня ТВК збиралася чотири рази, однак жодного разу регіонали, комуністи та представники народної партії не засідання не приходили – відповідно кворуму не набиралося. „Свободівці" кілька днів пікетували житлові будинки пасивних членів ТВК, однак це не допомогло. Ті лише написали заяву в прокуратуру про погрози.

Під час зустрічі з свободівцями губернатор заявив, що не займається партійними справами в робочий час.

"Фактично зустріч закінчилася нічим. Ми хотіли запитатися чому його люди порушують конституцію, але губернатор втік з свого кабінету, так нічого по суті не сказавши. В приймальню ж викликали міліцію – троє правоохоронців спостерігали як ми виходили з кабінету", ? розповідає голова тернопільської „Свободи" Володимир Стаюра.

Тернопільські свободівці не можуть стати депутатами з 2010-ого року.

Протягом двох років ТВК не збиралася для прийняття відповідного рішення. Два тижні тому ЦВК розпустив попереднє зібрання місцевої виборчої комісії. Її сформували заново. \

Однак, ситуація не покращилася, бо представники провладних партій не ходять на засідання.

Через конфлікт в облраді в Тернопільській області досі не затверджений бюджет на 2013 рік.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Тернопілля посварився зі "свободівцями" і викликав міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути