середа, 22 червня 2016 15:47

Тарифи мають повернутися на рівень лютого 2015 року - Пузанов

Тарифи мають повернутися на рівень лютого 2015 року - Пузанов

Врегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не мало повноважень, аби встановлювати комунальні тарифи, тому вартість комунальних послуг повинна повернутися на рівень лютого-березня 2015 року.

Про це заявив лідер Київського "Опозиційного блоку" Олександр Пузанов.

"Тарифи, що встановлені органом, який був створений незаконним шляхом, повинні бути приведені до рівня, який був станом на лютий-березень 2015 року", - підкреслив Олександр Пузанов.
Політик нагадав, що 30 травня 2016 року Верховний суд України звернувся до Конституційного суду України з поданням щодо законності прийняття рішень Національною комісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), стосовно затвердження тарифів на електроенергію й природний газ. Згідно зі зверненням, Верховний суд ставить під сумнів повноваження президента України щодо створення НКРЕКП.

Опозиціонер пояснив, що Конституція України в ст. 106 містить вичерпний перелік повноважень президента. І права створювати органи, які здійснюють державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг там немає. Верховний суд також вважає, що створення, реорганізація й ліквідація міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, є винятковим повноваженням Кабінету міністрів України, а не президента.

Нагадаємо, підставою для звернення до Конституційного суду України стали рішення Київського апеляційного адміністративного суду у справах за позовом київського пенсіонера Івана Заброди, інтереси якого представляють юристи "Опозиційного блоку".

"Якщо Конституційний суд визнає, що такий орган, як НКРЕКП був створений незаконно, КААС задовольнить наші позови та скасує це грабіжництво з підвищення тарифів", - пояснив Олександр Пузанов.

Як сказано на сайті КСУ, матеріали справи вже знаходяться у переліку конституційних подань на розгляді в Конституційному суді.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи мають повернутися на рівень лютого 2015 року - Пузанов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути