пʼятниця, 25 грудня 2015 14:13

Таран пояснив нічну квапливість депутатів

Таран пояснив нічну квапливість депутатів
УНІАН

Депутати розглядали бюджет вночі через бажання відпочити на новорічні свята. Так у коментарі Gazeta.ua політолог Віктор Таран прокоментував ухвалення бюджету в Раді.

"Йдуть новорічні свята, відпустки. І білети куплені. Треба збиратися відпочивати. Ніхто не хотів втрачати кошти", - сказав він.

За словами експерта, залишається невідомим остаточний варіант бюджету.

"Ніхто не знає, що ухвалили о 4-ій ранку. Ми не знаємо кінцевого варіанту бюджету, правок. Це все дає можливість уряду в ручному режимі доопрацювати бюджет", - зауважив Таран.

На думку політолога, це вигідно і тим, хто голосував за документ.

"Це вигідно зокрема і парламентській коаліції, яка за нього голосувала. Бо вони зараз можуть у ручному режимі перерозподілити видаткову частину. На схемах видатків завжди жили окремі представники виконавчої влади і депутати. Голосували олігархічні групи "Відродження", "Воля народу", "радикали". Думаю кожен отримав певні вигоди. Кожному щось "нарізали" - десь преференції у податках, десь повернення ПДВ, якусь пільгу. Мажоритарникам могли дати якісь гроші на округ. До кожного знайшли якісь ключики. А що дали, ми побачимо після аналізу бюджету", - сказав політолог.

Також експерт назвав ризики нового кошторису.

"Закладена нереальна стаття доходів. Наприклад, 13 мільярдів гривень, які мають надійти за рахунок конфіскованого майна Януковича. Нагадаю, минулого року заклали 1,5 мільярди. А повернули менше 100 тисяч. А зараз закладаємо ще більше. Цього не повернуть. Тому вже недофінансування", - резюмував Таран.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила бюджет на наступний рік. Також депутати підтримали зміни до Податкового кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Таран пояснив нічну квапливість депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути