пʼятниця, 11 січня 2013 16:00

"Такі речі не робляться із кавалерійського наскоку" — експерт про декриміналізацію "статті Тимошенко"

"Такі речі не робляться із кавалерійського наскоку" — експерт про декриміналізацію "статті Тимошенко"
Фото: ukpolitics.ru

Провал голосування по декриміналізації 364 та 365 статей, якими була засуджена екс-премєр Юлія Тимошенко, був зрозумілий та очікуваний, оскільки не було попереднього консенсусу та детального розгляду цього питання зі сторони опозиції.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Цей провал був зрозумілий попередньо, оскільки не було попереднього консенсусу та детального, всебічного розгляду цих законопроектів. Такі речі не робляться із кавалерійського наскоку. Якщо опозиція хоче все провалювати, то вони будуть виставляти сирі та непідготовлені документи, як вчора Немиря, а сьогодні Кожемякін. Все залежить від того, що хоче опозиція мати на виході: реальний результат, чи просто піар. Сьогодні я бачу, що вони хочуть піаритися", - повідомив він.

Говорячи про майбутнє декриміналізації статті Тимошенко, він сказав: "Думаю, що ці статті будуть декриміналізовані. Питання в тому, чи будуть вони застосовані до Тимошенко? Бо у нас закон немає зворотньої дії, але це вже питання до юристів, які мають роз'яснити, чи буде Тимошенко випущена, якщо статті декриміналізують, але те, що декриміналізація має відбутися, то це однозначно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не підтримала декриміналізацію "статті Тимошенко"

Водночас політолог наголосив, що це "палиця в двох кінцях". "Під декриміналізацію мають попасти міліціонери, які зловживали своїми службовими повноваженнями, які сидять по тій же статті, як це не дивно. Тобто ми можемо отримати Тимошенко, яка вийде на волю, але разом із нею вийдуть ті, хто мали би сидіти", - додав Бондаренко.

Окрім того, на його думку, декриміналізацію статті можна вже чекати протягом цього року.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада не підтримала законопроект про внесення змін до статтей 364 та 365 Кримінального кодексу, за якою засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати ухвалили співпрацю з урядом Росії і пішли відпочивати на 25 днів

В свою чергу, "регіонали" нарікають, що опозиція вже сама провалила декриміналізацію статей Тимошенко, оскільки профільний комітет, який очолює "бютівець" Андрій Кожем'якін, не підтримав цю ініціативу.

Як відомо, за декриміналізацію не голосували депутати від "Батьківщини" Олександр Бригинець, Микола Катеринчук, Руслан Князевич та Ігор Бриченко (відсутніми виявились 20 нардепів, у тому числі і сам ініціатор проекту Віктор Швець).

Зараз ви читаєте новину «"Такі речі не робляться із кавалерійського наскоку" — експерт про декриміналізацію "статті Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути