пʼятниця, 09 вересня 2011 21:06

Табачник пришвидшить об'єднання ВНЗ

Табачник пришвидшить об'єднання ВНЗ

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час прямої телефонної лінії сказав, що процес об'єднання вищих навчальних закладів розпочато і він буде пришвидшуватись, але не силоміць, а на добровільних засадах.

"Якщо говорити про об'єднання ВНЗ, то цей процес безумовно розпочато і ми будемо пришвидшувати його, але на добровільних засадах. Тобто, ми нікого не ламали об коліно силою. Я думаю, що цей рік був показовим, коли майже вдвічі було менше випускників середньої школи...Тому порядку 200 ВНЗ залишились практично без абітурієнтів. В першу чергу, безумовно, це невеликі ВНЗ, провінційні і частина недержавних. Я думаю, що це найкраща ілюстрація того, що майже 900 ВНЗ не відповідає освітнім та економічним потребам України, тому ми закликаємо вузи об'єднуватись для того, щоб були більш міцніші наукові колективи", - додав міністр.

Він також наголосив, що процес об'єднання є добровільним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачника буде звільнено - Льовочкін

Нагадаємо, протягом 2011 року в Україні добровільно об'єднались більше 20 університетів. Об'єднання відбулося у Кривому Розі, Львові, Донецьку та Чернігові.

Як сказав Табачник раніше:  "Немає ніякої трагедії. Виграли студенти і виграла якість освіти. На часі ще 8 областей. Але це об'єднує не міністр, а об'єднуються самі колективи, поки що на добровільних засадах, тому що розуміють, що 900 вищим навчальним закладам немає звідки взяти майбутніх студентів і майбутніх аспірантів".

Зараз ви читаєте новину «Табачник пришвидшить об'єднання ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути