субота, 24 вересня 2011 00:17

Табачник порадив опозиції не боятися його "страшилки"

Табачник порадив опозиції не боятися його "страшилки"

Негативні моменти освітньої реформи в Україні - це страшилка, яку придумала опозиція і яку вона сама ж і боїться.

Про це в ефірі програми "Шустер Live" на Першому національному каналі заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

"Самі придумали собі страшилку - самі її і бояться. Коли приїжджають експерти з Ради Європи, то вони кажуть: "Немає жодної дії, яку б ви робили неправильно. Інформаційні технології - правильно, профільна школа - правильно, раннє вивчання іноземної мови - правильно", - похвалився міністр.

Він поцікавився, чому нинішні опозиціонери, які були раніше при владі, "не змінили закон про освіту та не ввели освіту з п'яти років, і чому вони не займалися дитячими садками".

"Ми за півтора року 60 тисяч місць створили в дитсадках, 422 дитячих садка повернули. І це все правда. Ці садочки можна обійти - це речі, які можна спробувати руками", - запевнив Табачник.

У той же час, чиновник закликав батьків не віддавати своїх дітей на економічні та юридичні спеціальності в непрофільні вузи.

"Навіщо вчити дітей на економістів в аграрному вузі, у харчовому або технологічному? Це потенційні безробітні - вони не затребувані. Ми про це говоримо постійно", - підкреслив міністр.

За його словами, на сьогоднішній день 164 виші в Україні мають право готувати юристів і 250 з гаком готують економістів, що, на його думку, забагато.

"Коли ліквідовуються вузи-пройдисвіти в трикімнатній квартирі або об'єднуються університети, звичайно, це буде не подобатися. Жодна освітня реформа не може подобатися, оскільки це - перелом консервативних структур", - пояснив Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Табачник порадив опозиції не боятися його "страшилки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути