четвер, 13 травня 2010 18:22

Табачник похизувався 300 місцями для українців в російських ВНЗ

Табачник похизувався 300 місцями для українців в російських ВНЗ

У російських ВНЗ до 300 бюджетних місць буде надано громадянам України в новому навчальному році (2010-2011 рр.), повідомив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

"Якщо говорити про співпрацю в гуманітарній сфері, то ми вперше від декларації перейшли до позитивної конкретики. Для прикладу: до 300 бюджетних місць в новому навчальному році для громадян України за рахунок коштів федерального бюджету виділяє Міністерство освіти Російської Федерації. Це безкоштовні місця в російських вищих навчальних закладах, з виплатою відповідної стипендії", - сказав міністр під час прес-конференції, що проходить в режимі відео-мосту Київ-Москва в четвер в українській столиці.

У свою чергу, за словами Табачника, Україна надасть 120 бюджетних місць для громадян Росії у вищих навчальних закладах країни за рахунок державного бюджету.

Міністр підкреслив, що в попередні роки "на рік виділялося максимум 2-5 місць".

Табачник також повідомив, що попереднє керівництво міністерства освіти України проводило переговори з польськими колегами про можливість створення єдиного польсько-українського університету, в той же час "справа не рухалася з мертвої точки і ми запропонували інший формат".

"Як тільки ми змінили формат і запропонували створити університет східно-європейський з тим, щоб там були на безконтрактній формі навчання студенти з України, Польщі, Росії і ще 6 країн СНД, питання абсолютно по-іншому рушило, крім того, в рамках програми східно-європейського партнерства гроші є тепер і на фінансування цього університету", - сказав він.

Міністр додав, що остання група польських експертів прибуде до України для узгодження і парафування договорів про створення університету 25-26 травня.

Парафування документів очікується в Києві.

"Я думаю, що під час візиту прем'єр-міністра Миколи Азарова до Варшави в середині червня 2010 року, ми зможемо вийти на договір про Східно-європейський університет з абсолютно вільним режимом надходження хлопців та дівчат з країн СНД та Польщі", - запевнив міністр.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Табачник похизувався 300 місцями для українців в російських ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути