вівторок, 06 квітня 2010 16:01

Табачник обізвав Шухевича націоналістичним тоталітаристом

Табачник обізвав Шухевича націоналістичним тоталітаристом

Міністр освіти Дмитро Табачник вважає, держава не повинна забороняти встановлення пам"ятників одіозним особистостям.

Про це він сказав в інтерв"ю "Эху Москвы", коментуючи ініціативу запорізьких комуністів встановити у місті пам"ятник Сталіну.

"У Запоріжжі стався, на мій погляд, абсолютно сумний факт для початку 21 століття - місцеві органи влади хочуть спорудити пам"ятник Сталіну. Забороняти держава, на мій погляд, не повинна. Потрібно просто сказати, що це місцевий бюджет", - сказав Табачник.

На його думку, місцева влада повинна вибрати, куди спрямувати ці гроші - наприклад, на ремонт шкіл, або на те, щоб "спорудити бронзовий істукан людині, яка пролила масу крові своїх співвітчизників і не своїх співвітчизників".

"Будь ласка, вибирайте! Нехай за це несе безпосередньо відповідальність місцева рада і місцевий мер", - сказав Табачник.

Він також вважає, що держава не повинна насильно демонтувати або вимагати демонтувати "пам"ятники націоналістичним тоталітаристам у Західній Україні".

"Але ось у підручнику потрібно говорити правду. Що Шухевич одягнув форму гітлерівської армії і проводив каральні операції проти мирного населення на Західній Україні, проти мирного населення в Білорусі", - сказав Табачник.

"Буде правдою говорити те, що було два партизанських рухи в Україні. У боротьбі з радянським партизанським рухом - це підтверджують німецькі архіви - німці втратили сотні тисяч людей під час окупації України. У боротьбі з ОУНівськими партизанськими загонами втратили значно меншу кількість, що обчислюється кількома сотнями загиблих і, може, тисячами", - додав він.

Табачник зазначив, що "місцеві органи влади на Західній Україні постійно виходять з ініціативами героїзувати людей, які представляють нічим не найкращу форму тоталітаризму - націоналістичну".

"І за своєю жорстокістю тоталітаризм класовий і тоталітаризм націоналістичний - це рідні брати, і на кому з них більше крові, я думаю, що не можна зважити на жодних вагах!", - заявив він.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Табачник обізвав Шухевича націоналістичним тоталітаристом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

498

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути