субота, 16 березня 2013 23:36

Священик переконував львів'ян, що Бог з опозицією
17

Фото: Фото: Євген Борісов

О 15:30 біля пам'ятника Іванові Франкові почали збиратися люди.

Поруч, біля стін університету партійні діячі ВО "Батьківщина" з білого мікроавтобуса роздавали молоді партійні куртки. О 16:00 керівники парторганізацій почали будувати людей у колону.

О 16:20 до колони підійшов Арсеній Яценюк. Тягнибок прибув на 5 хвилин пізніше.

"Великі сніги, не можна ніяк добратися, - казав Яценюк з усмішкою на обличчі. – Але мене просто дивує бажання людей прийти на кожну нашу акцію й на кожен наш марш. Збирається тисячі людей. Тисячі людей кажуть "ні" Януковичу. Тисячі людей кажуть, що вони хочуть жити в іншій країні. І тисячі людей кажуть, що вони не бояться цієї влади. Це вже велике досягнення нашої акції. І ми далі будемо продовжувати".

/media/video/487565/1_487565.mp4

В анонсі акції повідомлялося, що у ній також візьме участь Віталій Кличко, проте його не було.

"Не вимагайте від нас синхронності, - сказав на питання про відсутність Кличка Тягнибок. У нас з Кличком різні політичні сили. Ми - націоналісти, діємо відповідно до наших цілей, Яценюк – солідарист, а Кличко - ліберал. Та можливо, що він ще приєднається до нашої акції".

Зазначимо, що у мережу потрапило відео, як біля Оперного театру студентам Львівської політехніки роздавали гроші за участь у акції. Хода розпочалася о 16:40. Попереду колони 4 старших чоловіків несли банер з обличчями Степана Бандери, Романа Шухевича й Євгена Коновальця. За ними несли величезний жовто-блакитний прапор, а ще далі йшла група барабанщиків. Політики йшли ніби у колоні, проте їх з усіх сторін обступала охорона, яка слідкувала, щоб ніхто зайвий не зміг підійти до лідерів опозиції. Над натовпом майоріли прапори "Свободи", "Батьківщини", Народного руху України, державні прапори, символіка інших організацій. Дорогою натовп вигукував:

"Свобода" прийде, порядок наведе!", "Слава Україні, Героям слава!", "Слава нації! Смерть ворогам".

/media/video/487565/4_487565.mp4

Також протестувальники несли плакати із написами:

"Волю політв'язням", "Юля переможе", "Свободу для кожного" й інші.

На площі біля пам'ятника Тарасові Шевченкові чекало ще кілька сотень людей. Там спеціально збудували сцену для мітингу. Першим узяв слово православний священик. Він нагадав людям про Голодомор й запитав чи хочуть вони його повторення. Потім священик запитав чи хочуть люди свободи й закликав:

"Ми переможемо. Ми починаємо з Богом. Якщо з нами Бог, то хто проти нас? У Крутах ми з отцем Петром подарували лідерам опозиції ікони страждального Христа й це був символ того, що ці три сили бачать і чують страждання народу. І вони не зрадять об'єднання. Боже, вірності дай. Віримо у нашу перемогу! Ми переможемо, бо з нами Бог".

/media/video/487565/2_487565.mp4

За священиком виступили Ірина Фаріон, Ярослав Гінка, Юрій Михальчишин, Василь Куйбіда, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

"Що таке революція в уяві теперішніх чиновників, які починають поширювати страшилки, що опозиція тут вам зараз революцію влаштує, буде кров, буде купа смертей, - говорив у мікрофон Тягнибок. - У нашому розумінні, революція – це докорінні зміни системи влади. Ми скандуємо гасло "Революція!" – нехай влада боїться. Ми розуміємо під тим конкретні, рішучі, докорінні зміни системи влади, яких так зараз чекає Українська держава".

Під час виступів люди намагалися докричатися до Яценюка й Тягнибока, але політики вперто ігнорували своїх політичних прихильників. Акція закінчилася виконанням державного гімну.

Порядок охороняли 73 працівники міліції і ДАІ.

/media/video/487565/3_487565.mp4

Зараз ви читаєте новину «Священик переконував львів'ян, що Бог з опозицією ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

200

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути