четвер, 17 червня 2010 11:57

Своїми кредитами Росія підчепила нас на додатковий гачок - політолог

Своїми кредитами Росія підчепила нас на додатковий гачок - політолог
Отримання 4 мільярдів від Росії на покриття держбюджету та будівництво атомних реакторів не пов"язане з підкилимними домовленостями між Росією і Україною.

Про це сказав політолог Володимир Фесенко у коментарі Gazeta.ua.

"На зустрічі Януковича і Путіна у Стамбулі якраз і йшлося про ці гроші. Виділення грошей у даному випадку по банківських лініях не є предметом міждержавних угод. Тимошенко теж свого часу домовлялася з росіянами про кредит у 5 мільярдів. Тобто тут нічого нового немає", - зазначив політолог.

"Чому знадобилися ці гроші? Думаю, що це пов"язане з тим, що немає угоди з МВФ і росіяни запропонували свою послугу", - сказав Фесенко.

Він порівняв отримання Україною кредитів від Росії з харківськими домовленостями.

"Чимось ситуація нагадує харківські домовленості. Тільки трохи інакше виглядає по формі. У нас є нагальна потреба - потрібні гроші, зокрема на покриття дефіциту бюджету. Росіяни це знають і для них ці кредити - це додатковий гачок, ще один ланцюжок, яким вони нас економічно прив"язують до себе. І через зовнішній борг, і через прив"язку в сфері атомної енергетики", - пояснив Фесенко.

Нагадаємо, що 16 червня глава адміністрації президента Сергій Льовочкін заявив, що Україна отримала по два мільярди доларів від російського банку. "Один кредит був наданий в рамках бюджетного року на покриття дефіциту бюджету. Інший - в якості кредитної лінії - був наданий "Енергоатому" на побудову двох атомних реакторів", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Своїми кредитами Росія підчепила нас на додатковий гачок - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути